2009. november 28., szombat

The Columbine Fairy

Ajándékba készült ez a kép, a kedvenc tündérkéim egyikéről.
Egy angol művésznő, Cicely Mary Barker 1922 és 1955 között festett egy szépséges virágtündér-sorozatot (Flower Fairies), a 178 festmény egyike ábrázolja ez a harangláb-tündért.

A tündérkék közül már többet kihímeztem. Terveztem egy órát négy tündérrel (Narcissus, Lavender, Forget-me-not és a másik Columbine), a talis kitűzőmön egy miniatűr Cornflower Fairy mosolyog, Annáén a kisebbik Apple Blossom Fairy, tavalyelőtt pedig a húzottamnak karácsonyra egy szintén miniatűr Sloe Fairy-t készítettem. Hmm, remek ötletem támadt, összegyűjtöm őket, és képes beszámolóval jövök majd.


A képek innen származnak:
http://www.flower-fairies-pictures.co.uk/_images/flowerfairies/alphabet/c-300.jpg

http://www.tulipanvilag.hu/img/upp/694k.jpg

2009. november 24., kedd

Októberi jelentés

Alaposan megfeledkeztem a szokásos jelentésről... Lehet, hogy az zavart meg, hogy volt egy soron kívüli, évközi helyzetjelentésem.
Na mindegy, lássuk a tényeket:
- elkészült Sofie RR-je,
- elkészült egy magazinos hímzés a decemberi számba,
- és elkészült egy tündéres kép ajándékba. (A manóba, még ezzel is adós vagyok, nem mutattam róla képet. Na majd holnap... vagy utána...)

Ezek közül csak az RR volt betervezve októberre, sikerrel teljesítve.
Novemberre nem terveztem semmit konkrétan, így csak pozitív lehet a mérleg.

2009. november 23., hétfő

Sofie RR - Március

A Lassú RR3-ban elkészültem egy újabb kendővel. Sofie egy Lizzie Kate-féle naptárt választott, ugyanazt, amit Pergőke az első RR-ünkben. Akkor szeptembert hímeztem, most a március jutott nekem. Ez a hónap azért különösen kedves a számomra, mert akkor született Veronika, immáron több mint nyolc hónapja, döbbenet.


A következő RR, ami már nálam is van, Macsié, akinek vadító narancsos színű függöny készül, afrikai táncosokkal.

Hoppá, a nagy gyöngyfűzési mámorban elfelejtettem októberben jelenteni, úgyhogy máris utánanézek a naplómban, mit is hímeztem abban a hónapban...

2009. november 16., hétfő

"Remek a hangulatom..."

"-tom-tom-tom-torotom-tom,
Ma van a szülinapom, pom-pom-pom-poropom-pom" :-))))

Bizony, harminckét éves lettem én. Gyönyörű szám, szépséges kettőhatvány. :-)
Ennyi foga van egy kifejlett emberpéldánynak, ennyi lapból áll egy pakli magyar kártya...
Tizenhatos számrendszerben épp húsz, no nem mintha ismét annyi éves szeretnék lenni, mert szupi férjemet és két gyönyörű kislányunkat nem adnám semmi pénzért :-)

2009. november 11., szerda

Stephenie Meyer: Eclipse - Napfogyatkozás

Már a megjelenés napján a birtokomba került egy példány, de az olívazöld ékszerszett miatt csak tegnapelőtt kezdtem el olvasni. Ez a kötet is rabul ejtett, mohón faltam az oldalakat, és nagyon-nagyon tetszett.

"Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik?"

2009. november 6., péntek

Olívazöld Absinthe szett

Holnap esküvőre megyünk, ebből az alkalomból készítettem magamnak egy új kollekciót egy már meglévő ruhámhoz.

Újabb bilobás fűzés, a minta alapja Absinthe. A fülbevaló és a karkötő az eredetihez nagyon hasonló. A medál közepe 14-es rivoli, így egyéb részei is eltérőek. A gyűrű saját találmány, a sokadik verzió nyerte csak el a tetszésemet, a franciacsat pedig a fülbevaló meghosszabbított változata.

Igazából a hajcsat tehet mindenről, mert a fekete-olívazöld ruhámhoz egy fekete fülbevaló-nyaklánc szettet már fűztem korábban. Kitaláltam, hogy az esküvőn gyöngyös csatot akarok viselni, viszont az feketében nem sokat mutat a sötétbarna hajamban. Igen ám, de ha már zöld a csat, a többi gyöngyékszerem nem lehet fekete, úgyhogy muszáj zöldből egyéb kiegészítőket fűznöm, úgymint fülbevaló és nyakék. Ne is álljunk meg itt, legyen hozzá karkötő és gyűrű is, és akkor teljes menetfelszerelésben mehetek az esküvőre.

Úgyhogy szépen meggyőztem magam, és az elmúlt egy hétben csak fűzögettem, meg bontottam, és a végeredmény magáért beszél :-DDD
(Ha kisüt a napocska, megpróbálok majd jobb fotót készíteni róla...)

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...