2015. február 21., szombat

Tündér és boszorkány

Az idei farsang is nagyon jól sikerült, mindenki boldog volt a maga kis jelmezében.

Panni, mint gonosz nyugati boszorkány...


...és jóságos keleti boszorkány:


A szuper denevéres pálca Attila ügyességét dicséri:


Vercsi, mint tündérke:Vercsi tudja, hogy a következő farsangján már iskolás lesz, úgyhogy előre bejelentette, hogy ő iskolás nyuszinak fog öltözni, iskolatáskával a hátán.

És még tart a blogszülinapi játékom, gyertek játszani :)

2015. február 20., péntek

Gyerekszáj

Vercsi:
- Anya, majd megint elmegyünk valamikor a halmúzeumba? (=Tropicarium)

Panni karizomerősítő tornát látott a tévében, és elkezdte utánozni:
- Már fáj a karom, de nem hagyom cserben a nénit!

Pannival beszélgettünk a római számokról, és persze Vercsi is tudni akarta, mi az, úgyhogy elmagyaráztam neki, hogy az ókorban betűkkel jelölték a számokat.
- Anya, akkor a rómaiak a telefonjaikra is betűket írtak!

Vercsi:
- Anya, képeslapot szeretnék küldeni a keresztapukámnak és keresztanyukámnak, ezt írd rá légy szíves:
"Kedves Veronika küldi, mert nagyon szeret".

A lányok kiváló antidohányzás aktivisták, ugyanis van egy Nemzeti Dohánybolt a kapunktól nem messze, és valahányszor elmegyünk előtte, hangosan megjegyzik, hogy "Fúj, büdös cigaretta, beteg lesz tőle a tüdő!"

És még tart a blogszülinapi játékom, gyertek játszani :)

2015. február 19., csütörtök

Blogszülinap és játék

Hihetetlen, hogy múlik az idő, hét éves lett a blogom! :)


Ebből az alkalomból játékra hívlak benneteket, kedves Olvasóim! A nyeremény egy meglepetésékszer, amelyet egy hét múlva, 26-án csütörtök este 20:00-kor Vercsi fog kisorsolni és Panni felolvasni. A jelentkezési feltételek pedig nagyon egyszerűek, legyél rendszeres olvasóm, és ehhez a bejegyzéshez írj egy hozzászólást, hogy miért szereted a blogomat olvasni, mi tetszik benne a legjobban, és hogy drappos-barnás vagy világoskékes színvilág áll hozzád közelebb. Játékra fel! :)

2015. február 1., vasárnap

Stitching the Standard - 76. nap

Megint haladtam a hímző nővel, befejeztem a nyolcadik A/4-es oldalt, így már csak húsz mintaoldal van hátra.Ha hajszálpontosan akarok számolni, 76 nap alatt hímeztem 21 780 öltést, 29,87%-a van kész a 72 900 öltésből, azaz ilyen tempóban haladva 178,38 hímzősnap múlva lenne kész. Ez azt jelenti, hogy ha mindennap elő tudnám venni több órára is, amire persze esélyem sincs, idén július 29-re meg is lenne. Mindenesetre azt a célt tűztem ki magam elé, hogy 40 éves korom előtt elkészüljön. Van rá 1019 napom, de ki számolja ;)

Az utolsó napra egyébként 78 öltés maradt, 19 különböző színnel, egy csomó színből csak 1-1 öltés kellett. 90 perc alatt lettem kész vele, banyek, a gomba is gyorsabban nő... Kívácsiságképpen legközelebb megszámolom, hogy 90 perc alatt mennyit haladok egy kevesebb színt tartalmazó hímzéssel, mondjuk a párizsi nőcikkel.

Viszont nagyon tetszik a végeredmény, igazán élethű, megéri a sok macerát :-)))

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...