2015. október 27., kedd

Elegáns kék-arany fülbevaló

Ha akarnám, se tudnám letagadni, hogy a kedvenc színem a kék. Régóta akartam fűzni valami arany-kék-gyöngyház ékszert, meg vagyok elégedve a végeredménnyel :)


2015. október 26., hétfő

Baglyos könyvjelző

Húgom névnapjára készült ajándékba, Sabine Lippert Little Lantern mintája alapján.2015. október 25., vasárnap

Arany-vörös fülbevalók

A korábban már említett silky gyöngyöt használtam fel ennél a fülbevalónál, ez a színkombináció is hiányzott eddig a repertoáromból.


2015. október 24., szombat

Arany-kék-márványos karkötő

Ennél a karkötőnél a nagy, 12 mm-es piramisgyöngy volt az újdonság. A márványos jellegű mintája adta az ihletet a színösszeállításhoz.2015. október 23., péntek

Arany leveles könyvjelző

Ajándékba készült Krisztina Zafirah-mintája alapján, mert olvasni jó :-)2015. október 22., csütörtök

Barack-bronz Mijo medál

Ilyen színvilágú medálom még nem volt. Eddig...2015. október 21., szerda

Négyzetes fülbevalók három variációban

Evelína Palmontová Frosty Windows mintája annyira megtetszett, hogy egy nekifutással megfűztem három variációban is.2015. október 20., kedd

Kék-ezüst karkötő

Ritkán fűzök karkötőt, de Laura Graham: Argyle Pyramids mintája nagyon megtetszett.
Ráadásul kipróbálhattam, milyen a silky gyönggyel fűzni.
Jó :-)2015. október 19., hétfő

Napnyugta szöcskével - 2. nap

Új szerelemhímzésbe fogtam bele, ez lesz belőle, amikor elkészül:Méretét tekintve 101x103 öltés, 30 színből áll, 32-es sötétpiros hímzővászonra készül.
Vannak benne egy és kétszálas keresztszemek, kombinált színek, fémszál, félöltések, rengeteg franciacsomó és kontúr.
Két nap után ennyi van készen:A sorozatnak van egy másik tagja is, Hajnal szitakötővel, azt is ki fogom majd hímezni:


2015. október 18., vasárnap

Kékeszöldes félholdas szett

Egy újfajta gyöngyöt próbáltam ki ennél a szettnél, a félhold alakú crescent gyöngyöt, és a medál közepén lévő Lunasoft kabosont, amelynek csodás, tompa fénye van.
A végeredmény nagyon-nagyon tetszik :)2015. október 17., szombat

Tündérkés könyvjelző

Ajándékba készült egy tündérkedvelő, tündérien kedves nőnek:2015. október 16., péntek

Pöttyös Ziana szett

A matt hatású, pöttyös sötétkék szirmok azonnal elcsábítottak, egy újabb kedvenc szett lett a szerelem gyümölcse.2015. október 15., csütörtök

Ezüst-kék Ziana szett

Hosszas kihagyás után a nyáron végre megint előtérbe kerültek a gyöngyök, viszont addig nem akartam bejegyzéseket írni róluk, amíg nem készült el az összes nyaralásos beszámoló. Mostantól azonban nincs akadálya annak, hogy sok-sok gyöngyös munkámat mutassam meg nektek :)

Ez a csodaszép égszínkék szett az egyik kedvencem (a sok közül), a mintás szirmokba első látásra beleszerettem.


2015. október 12., hétfő

15. nap - Hazaút

Kora reggel, szakadó esőben és 15°C-ban  vágtunk neki az 1230 km-es útnak azzal a tudattal, hogy otthon kánikula vár ránk. Nos, nem kellett hazáig jönnünk érte, hét órával később még Németországban egy pihenőnél már 37°C-os meleg fogadott...

Majdnem 14 órás volt az utunk hazafelé, végül gond nélkül értünk haza. A 15 nap alatt összesen 4492 km-t autóztunk, 2311 fényképet készítettünk, élveztük minden percét :-)


14. nap (július 18.) - Osnabrück 2.

Nyaralásunk utolsó előtti napján sétálgattunk egy kicsit az óvárosban.
Nagyon tetszett a kis utcácskák hangulata.


Elsétáltunk a város legrégebben, 1586-ban épült háza előtt,


megnéztük a városházának azt a termét, ahol aláírták a vesztfáliai békét,láttunk körbekötött-horgolt lámpaoszlopot.


Osnabrück egyetemváros is, ahol a hallgatóknak különböző projekteket kell teljesíteniük. Az egyik ilyen volt a boltíves átjáró négyszögesítése hétköznapi tárgyakkal.
Ebéd után egy másik kedves ismerős családot látogattunk meg, mindannyian remekül éreztük magunkat. A felnőttek jót beszélgettek, miközben az öt lány szépen eljátszott mindenfélével.Sajnos nem maradhattunk annyi ideig, mint szerettük volna, mert össze kellett pakolni a holminkat a másnapi hazaúthoz...


2015. október 10., szombat

13. nap (július 17.) - Szafaripark

A Stukenbrock Szafaripark volt a pénteki úticélunk, lassan közeledik nyaralásunk vége...


A parkban az első szakasz maga a szafaripark, egy zsilipes kapu után mindenki a saját autójába zárkózva (fontos!!) halad végig először az oroszlánok, majd a tigrisek között.


Utána egy másik kapun áthaladva érjük el a növényevőket: zsiráfok, struccok, zebrák, tevék, lámák, gnúk, antilopok, elefántok csordáit. Itt már le lehetett húzni az ablakot is.


A bejáratnál kapott térképen ez a kapu nem látszott, ezért Panni az elején aggódva jegyezte meg:
"Ha közös területen élnek a ragadozók a többiekkel, akkor egyszer csak elfogynak a zebrák!"
:)

A szafaripark után leparkoltunk, és gyalogosan derítettük fel a park többi részét: a vidámparkos attrakciókat és a többi állatot.


Lehetett látni "fehér" oroszlánokat, bár a helyes színmegnevezés a "világossárga" lett volna. A fehér tigris viszont tényleg csodafehér volt.


Direkt pont a gepárdok kifutója felett volt egy kis kalandparkos rész, mondjuk nem az egyéb kalandparkokban megszokott dupla karabineres, hanem teljesen fix biztosítókötéllel.


A majmok közé be lehetett menni egy ráccsal teljesen körbezárt vonattal. A majmok fel is kapaszkodtak az oldalára, mert sokan banánnal etették őket.A lányok nagyon élvezték a gyerekhullámvasutat és az egyéb játékokat, Panni legnagyobb bánatára sok helyen 8 év volt a felső korhatár.Miután mindent megnéztünk vagy kipróbáltunk, amit csak lehetett, a lányok fürdőruhát vettek, és a gyermek élménymedencében hűsöltek és játszottak egy jót, mielőtt indulnunk kellett volna vissza.Teljesen vállalható volt a látogatómennyiség, mint ahogyan az előző nap a Jaderparkban is, egy menetnél többet sehol sem kellett várni, sőt néhol azonnal be lehetett ülni. Ez főként annak köszönhető, hogy Németországban még nem ért véget az iskola/óvoda, és hétköznap volt. A parkoló méretét látva nem akarom megtudni, milyen, amikor telt ház van...LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...