Hozzávalók a mártáshoz:
10 dkg szelet bacon
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
kis darab zeller
2 kk oregánó
50 dkg darált hús (marha vagy pulyka)
2x40 dkg hámozott paradicsom konzerv
só, bors
olaj
Hozzávalók a tésztához és besamelt helyettesítő krémsajtos szószhoz:
25 dkg lasagna tészta
20-25 dkg zöldfűszeres krémsajt
10 dkg reszelt sajt
bazsalikom
2 dl tejszín
10 dkg mozarella
A felkockázott bacont pici olajon kiolvasztottam, és megdinszteltem rajta az apró kockákra vágott hagymát. Hozzátettem a lereszelt zöldségeket, és együtt pirítottam egy kicsit, majd fűszereztem, és hozzáadtam a húst. Fehéredésig kevertem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a paradicsomkonzervet és a fokhagymát. Alacsony lángon addig főztem, amíg besűrűsödött
Közben a krémsajtot elkevertem a reszelt sajttal, a tejszínnel és a bazsalikommal.
Egy jénai tál aljára tettem egy kis mártást, arra tésztát, szószt, mártást, tésztát, szószt, végül befedtem a maradék mártással, és ráreszeltem a mozzarellát. Alufóliában lefedve 180 fokon 45 percig sütöttem, és alufólia nélkül még 10 percet.
Ínycsiklandó! :-)
VálaszTörlésKöszi :-)
Törlés