2020. augusztus 11., kedd

Maria Iskutnitsa: Mert olvasni jó!

Ez a Maria Iskutnitsa-készlet szerelem volt első látásra, mert nagyon szeretek olvasni is a hímzés, gyöngyözés mellett. Valamikor jövőre fogom elkezdeni, mert be akarom fejezni a sárkányt, a homokórát és a tündérkirálynőt.


173x193 öltés, 27x30 cm lesz 32-es anyagon. A hímző nő, a tündérkirálynő, a Summerhouse Window, az olló- és gyűszűgyűjtemény, a leendő gésa és a régi világtérkép után a hetedik legnagyobb hímzésem lesz.

Csak orosz nyelvű leírást adtak hozzá, de a szimbólumok egyértelműek, hogy mikor hány szállal mit és hogyan kell hímezni.

16-os törtfehér Aida van a készletben, ezt 32-es vászonra fogom cserélni, mert a nem telibe hímzett minták esetén a vásznat jobban szeretem. Egyébként az Aida sem fog kárba veszni, a lánykáim majd alkotnak rá valami szépet :)

A hozzá adott Finca fonalak fényesek, jó a tapintásuk, kíváncsian várom, milyen lesz hímezni velük. És gyönyörű színük van ❤️

A fonalakat masszív kartonra tekerték, és fonalrendezőnek is lehet használni, mert üres négyzeteket nyomtattak a színek alá, többet is, így az egy fonalhoz tartozó összes variáció szimbólumait is fel lehet tüntetni. Nem aprózták el, az 52 színhez 89 szimbólum tartozik, egy- és kétszálas ikszek, meg egyszálas félikszek. Kétoldalt kis fülek jelzik a fonalak számát, az egyiket ki fogom lyukasztani, hogy a levágott fonalakat abba fűzzem bele. Az plusz érdekesség, hogy nagyjából a mennyiség alapján rendezték növekvő sorrendbe.

A mintát jó minőségű papírra nyomtatták, 4 db A/3-as oldal, fekete-fehér szimbólumokkal, én szeretek színezni, úgyhogy nem gond :) Természetesen lefénymásolom, és az alapján dolgozom, hogy ha esetleg megsérülne menet közben, az eredeti megmaradjon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...