2022. július 13., szerda

6. nap (június 24.) - Augsburg

Éjjel megérkezett a hidegfront, amelyet napok óta ígérgettek. Másnap a Zugspitze-hegy (Németország legmagagabb pontja) tetején 4°C és havas eső volt, a hegy lábánál szimplán szakadt az eső, úgyhogy ezt a programtervet töröltük a listánkból.

Augsburgban, Németország legrégebbi városában 22°C-ot és enyhe esőt jósoltak, úgyhogy inkább ezt az úticélt választottuk. A 9-eurós jegyeinket ismét használva vonattal 45 perc alatt ott is voltunk.

A pályaudvaron egy nagyon kellemes esemény történt velünk. Már a villamos felé sétáltunk, amely elvitt volna minket a dómhoz, amikor utánunk szaladt egy német vasutas  emberke. Ugyanis hallotta, hogy mi is magyarok vagyunk, mint ő, és gondolta, hogy szól nekünk a 9-eurós jegyről, hátha még nem tudunk róla. Mosolyogva megköszöntünk az információt, és hogy nagyon kedves, de tudunk róla, épp ilyennel jöttünk ide.

Nagyon jó indítása volt ez a napunknak, továbbra is mosollyal az arcunkon szálltunk fel a villamosra, amely elvitt minket a székesegyházhoz.

A Sarlós Boldogasszony-katedrálist (ez annak az eseménynek az ünnepe, amikor Szűz Mária meglátogatja Erzsébetet) a 11. században alapították román stílusban. A 14. században gótikus kiegészítéseket kapott.



Érintésmentes szenteltvíz-adagoló:


Csak kívülről néztünk meg a Városházát...


... és a Weberhaust, azaz a takácsok egykori céhházát, amely a 14. században épült. Pont vele szemben állt meg egy helyi buszjárat, amely elvitt minket az állatkertbe.


Ez nem volt túl nagy, három és fél óra alatt kényelmesen körbejártuk.

Mindenki kedvenc állatával találkoztunk, így láttunk többek között békát, tigrist, kígyót, törpelovacskát, nyuszit.

Itt épp hátrafordult a fán ülő szurikáta











Nemrég nyírhatták meg a fura kinézetű alpakákat...








Utána szakadó esőben szálltunk fel a buszra, hogy visszavigyen minket a pályaudvarra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...