2013. február 25., hétfő

A sorsolás fényképekben

A résztvevők:


Sorsolás előtt:


A sorsolás:

A győztes pedig:
 

2013. február 19., kedd

Blogszülinap és játék

A blogom ma ünnepli fennállásának ötéves évfordulóját! :-)

http://www.flickr.com/photos/neviepiecakes

Ebből az alkalomból játékra hívlak benneteket, kedves olvasóim!

Ha szeretnétek részt venni benne, írjátok meg egy hozzászólásban ehhez a bejegyzéshez:
1. Mikortól olvasol?
2. Hogyan találtál a blogomba?
3. Melyik bejegyzés a kedvenced vagy milyen témájú bejegyzéseket szeretsz a legjobban olvasni?
4. Amikor frissül, (már amikor), ellátogatsz a könyves blogomba is?

Február 24-e, vasárnap este 20:00-ig lehet jelentkezni, utána kisorsolom a résztvevők között ezt a szépséges gyöngymedált:

Minta: Ewa
 

2013. február 9., szombat

Alicia és Dóra

A Go, Diego, Go című mesében a főhős kisfiú állatokat ment ment meg Klikk, a kamera, és az Életmentő Hátizsák segítségével. Néha elkíséri őt a legjobb barátja is, a kisjaguár, és megannyi izgalmas kalandban van részük szerte a világban. Diego nővére Alicia, aki legtöbbször az állatmentő központból segíti őket mindenféle hasznos információval az állatokkal és életterükkel kapcsolatban.
Íme Anna, mint Alicia: a mellényt, a nadrágot és a hátizsákot én varrtam, a jelvényt Attila készítette.


Veronika először Piroska alatt, lenni, mint Anna kiscsoportban, aztán Diego, végül Dórát választotta.
A Dóra, a felfedező című mese főhőse éppen unokatestvére Diegónak és Aliciának. Dóra legjobb barátja a Hátizsák, a Térkép, valamint Csizi, a majmocska, de majom varrására már nem vállalkoztam. Megfelelő színű ruhadarabokat találtam a szekrényben, egyedül a hátizsákot kellett összeeszkábálni, természetesen zsebekkel a Térképnek és a Csillagoknak, amelyeket Dóra kalandjai során gyűjt össze.


Ha egy profi varrónő megnézné a varrományaimat, valószínűleg szívszélhűdést kapna, mert a tökéletestől elég messze állnak, ugyanis soha nem tanultam varrni. A legjobb tudásom szerint igyekeztem elkészíteni őket, saját tapasztalatok, no meg a logikus gondolkodás vezettek az úton. A lányoknak viszont nagyon tetszik, és ez a legfontosabb :-)
A hátizsákok "arcát" kézzel varrtam, hasonlóképpen, mint a Micimackós termópárnát, amelyről egy tutorialt is írtam pár éve. Nemsokára megint fogok egyet (kettőt) varrni, és terveim szerint fényképekkel illusztrált leírást fogok készíteni hozzá.2013. február 5., kedd

Farsangra készülünk

Anna a Go, Diego, Go mesében szereplő Alicia akart lenni. Már megvarrtam a mellényt, elkészült a kitűző, a lasszó. A nadrágnak már csak a szárát kell felhajtani, és a derekát megvarrni. Diegónak van egy narancssárga hátizsákja, amely mindenné át tud alakulni, néha kölcsönadja a nővérének, ezen dolgozom most éppen.


Veronika sokáig Piroska akart lenni, remek :-) még megvan Anna jelmeze, amit három éve varrtam neki. Aztán meglátta az Annának varrt mellényt, és inkább Diegó akart lenni. Végül rábeszéltük Dóra, a felfedezőre, mert minden ruhadarab adott hozzá, csak egy lila hátizsákot kell kiviteleznem, no meg térképet.


Amint minden elkészül, lefényképezem a kis delikvensekkel együtt, és ismét jelentkezem :-)

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...