2009. június 26., péntek

Fonaltárolás

Sok éve, még a digitális fényképezőgép előtti korszakban, vettünk egy adag negatívtartó tasakot, de nem használtuk fel, mert tekercsben kaptuk meg a negatívokat.
Aztán amikor elkezdtem hímezni és fonalakat gyűjteni, láttam a DMC tárolási módszerét, és ez adta az ötletet, hogy felhasználjam a parlagon heverő negatívtartókat.

4 éjjeli tájkép - 8. nap - Taj Mahal

Mivel egy-egy nap kevés időt tudok hímzésre fordítani, így érthető, hogy miért nyolc nap kellett ehhez a nem túl nagy méretű mintához, amely mindössze 54x54 öltés. Ráadásul nem is tudok minden nap hímezgetni, június 5-én kezdtem el ezt a képecskét, most sikerült befejeznem.A minta egy Cross Stitch Crazy magazinban jelent meg, és a négy éjjeli tájképen a mikulás hussan el a hold előtt, rénszarvas vontatta szánján. Én azonban "kiretusálom" őkelmét, hogy egész évben aktuális legyen.

A tervező 14"-es középkék Aidára álmodta meg a hímzést, én azonban 18"-as sűrűségben szereztem kellően szép színű anyagot, így egy-egy képecske mérete 8x8 cm.
A keresztöltéseket és a fekete kontúrt egy szállal hímeztem, a sárga kontúrt pedig két szállal, ahogy a holdfény megcsillan itt-ott.
Először a holdat is két szállal hímeztem, de olyan hatása lett, mintha a nap lenne, úgyhogy lebontottam, és újrahímeztem egy szállal.

A kész hímzésből a Venus-fonalaimat tartó egyik mappára fogok dossziéborítót varrni, ugyanis a hímzőfonalaimat lefűzhető mappában tartom, negatívtartó tasakokban. (Van 3 Venus- és egy DMC-dossziém, ez utóbbira kerül maaaajd a Make a Wish tündérkém.)

2009. június 23., kedd

A már nem titkos projekt

Anyósom nyugdíjba vonulása alkalmából a kollégáit szerette volna meglepni egy kis ajándékkal, és megkért, hogy hímezzek monogramos kulcstartókat, szám szerint húszat.
Örömmel elvállaltam, és végül csak tízet kellett csinálnom, mert néhány tündér segített nekem a többit meghímezni. A képről hiányzik a huszadik, amelyiket utólag hímeztem.
Andi, Eszti, Györgyi, Judit, Nóri, Mari, Zsófi, Zsuzsi, nagyon szépen köszönöm a segítségeteket :-)


A Modern Keresztöltés magazinban jelent meg egy kockás ábécé, az volt a kiindulási alap. Néhány betűt karcsúsítani kellett, volt, amelyiknél a kockás minta hibás volt.
A legtöbb munka a "Zs" betűvel volt: a Z-t alacsonyabbra kellett vennem, és kreálnom hozzá "s" betűt.
20"-as fehér Aidára, egy szállal hímezve készültek.

2009. június 22., hétfő

Ünneplés

Múlt hétfőn Anna 3 éves lett. Szeptembertől oviba megy, döbbenet, hogy múlik az idő...

Veronika pedig ugyanazon a napon lett 3 hónapos, pedig csak nemrég született...

Jól megvannak egymással :-)


További képek a kisasszonyokról a képtáramban.

2009. június 7., vasárnap

Stitching the Standard - 25. nap

A következő oldal egyharmada készen van, a feje körül hiányzik még 8 öltés 5 különböző színnel...Most ismét félreteszem egy kicsit, ugyanis csütörtökön meglátogatott Anita, és hímzéseket mutogattunk egymásnak. Ahogy előkerült az idénre tervezett 4 éjjeli tájképem, megkívántam, úgyhogy el is kezdtem. Majd mutatok képet is...

2009. június 3., szerda

Áprilisi és májusi jelentés

Még adós vagyok az áprilisi jelentéssel is:
- befejeztem a magasságmérőnek a mércéjét (még fagolyókat kell szereznem a felfüggesztőpálca szélére, akkor fogom készre varrni),
- hímeztem egy kicsit a sast,
- sokat hímeztem egy titkos projektet, amiről a jövő hét után fogok beszámolni,
- majdnem kész lett egy gyöngyös fülbevaló-medál szett, még lánc kell a medálhoz. (Most jut eszembe, a fényképpel még adós vagyok...)

Ezzel az áprilisi terveket csak részben teljesítettem, hiányzik a lánc, és még nincs teljesen kész a magasságmérő.

Május a tüdőgyulladásos történések miatt eléggé hímzésszegénynek bizonyult:
- a kórházban hímezgettem egy kicsit a titkos projektet és a sast,
- valamint az elmúlt napokban megint elővettem a hímző nőt.
Viszont sokat tervezgettem a Lassú RR 3-at.

Júniusi tervek, lássuk csak. A hímző nővel sokat szeretnék haladni, aztán folytatom az RR előkészítését.

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...