2009. december 31., csütörtök

BUÉK! 2010


Békés, boldog, szeretetben, egészségben és kreatív alkotásokban gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek!

2009. december 28., hétfő

Boribon

A decemberi keresztszemes magazinba készítettem ezt a hímzést. A táskát Anna kapta karácsonyra, nagyon-nagyon örült neki :-D

2009. december 27., vasárnap

Szalagcsillag

Unikat blogjában megtaláltam egy szalagcsillag leírását, amelyet nagyon-nagyon régóta kerestem. Csak annyit tudtam, hogy hogyan kell elkezdeni, és hogy egy csillag lesz belőle, de ennyiből még Sherlock Holmes se találta volna meg a neten. A véletlen karácsonyi ajándékaként azonban rábukkantam, és nagyon-nagyon megörültem neki. El is készítettem 2 cm vastag szalagokból egyik este. Annának annyira megtetszett, hogy azzal ment az ágyba aludni, össze is lapult szegényke reggelre. Lefekvés előtt még épphogy le tudtam fényképezni, de előbb-utóbb mindenképp lesznek majd újabb csillagok is...


Karácsonyi ajándékok

Idén Ibolyát húztam karácsonyra, horgoltam neki egy ezüstös-padlizsánlilás nyakláncot és karkötőt, és hímeztem egy képeslapot:

Engem pedig tűzlili húzott, és kaptam tőle szépséges gipsz- és 3D-papír angyalkákat, és egy szép hímzett karácsonyi szívecskét,

valamint két foltvarrott, édes cicás párnát, nagyon örültek nekik a leánykák :-)


Mindent nagyon szépen köszönök :-)))

2009. december 26., szombat

Boldog karácsonyt!



Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!


2009. december 10., csütörtök

Leánykáim

Ez a bejegyzés azért született, hogy kipróbáljam az új aláírásomat. Pont ma készült ez a kép a kisasszonyokról, úgyhogy összekötöm a hasznosat a szépségessel :-D


2009. december 7., hétfő

Fantasy-fa

A kisebbik húgom szintén szokott hímezni, korábban már bemutattam néhány munkáját. Ő hímezte ezt a képet, amely az egyik Keresztszemes Évkönyvben jelent meg.

2009. december 2., szerda

Flower Fairies hímzéseim

Egy angol művésznő, Cicely Mary Barker 1922 és 1955 között festett egy szépséges virágtündér-sorozatot (Flower Fairies), a 178 festmény alapján sok keresztszemes hímzés készült. Ez a kedvenc tündérkés sorozatom az összes közül.
2006. áprilisára készült el a keresztszemes találkozókon viselt, búzavirágtündéres kitűzőm. A hímzés szálanként készült, 25-ös takácsvászonra, meglehetősen miniatűr öltésekkel, mert egy centin 10 öltés van. Az osztott hímzőfonal egy szálával hímeztem, az egyszálas kontúrhoz pedig annál vékonyabb, barna színű varrócérnát használtam.




2007. karácsonyán készítettem a húzottamnak ezt a kökénytündéres dobozkát. Megsúgták, hogy teljesen odáig van a miniatűr tündérkémért. Az ő ajándéka panama anyagra készült, szálanként, nem sokkal nagyobb öltésekkel, mint a kitűzőm, ugyanis 9 öltés jut 1 cm-re.



Azt hiszem, könnyen kitalálhatjátok, kié ez a kitűző. 2006. augusztusában hímeztem, ezt viselte Anna az első xszemes találkozón, amelyre őt is elvittük. A hímzés szintén eléggé aprólékos, 8 öltés jut 1 cm-re, az anyag ugyanis 20-as aida. A nagyobbik almafatündér ölelő karját kiretusáltam.

A harangláb-tündér ajándékba készült.








Végül, de nem egyáltalán nem utolsósorban: a saját összeállítású óránk, amely 2005. októberében lett kész. Különböző eredetű tündéres mintákból összeollóztam össze. Jó sokáig válogattam, mire rátaláltam ezekre a harangláb, nárcisz-, nefelejcs- és levendulatündérekre, megfelelő méretben és alakban, hogy az óra négy sarkába passzoljanak. 28-as fehér hímzővászonra készült, és csak hímzés közben vettem észre, hogy nem teljesen szabályos szövésű volt, hanem kissé téglalapos, úgyhogy menet közben kellett változtatni a tündérek és a számok elhelyezkedésén, hogy négyzet alakú legyen a végeredmény. Érdekessége még, hogy ekkor hímeztem először franciacsomókat, és szerencsére rögtön ráéreztem az ízére, mert jó sok kellett belőle a két alsó tündérkéhez.


2009. december 1., kedd

Puhulós túrós

A sógornőmtől kaptam ezt a receptet. Első próbálkozásra sikerült ehető képződményt alkotnom belőle, sőt mi több, határozottan ízletes lett :-)

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
pici sütőpor
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 tojás

A krémhez:
50 dkg túró
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tejföl
citromlé

A tésztát összegyúrjuk, két cipót csinálunk belőle. Kinyújtjuk, és tepsi zsírozott, vagy sütőpapírral borított hátulján kisütjük, kb. 180°C-on kb. 10 perc alatt.
A lapokat megtöltjük a túrókrémmel, és egy napra hűtőbe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...