2011. május 27., péntek

Kék gerbera

Sok blogban láttam Perle4U csodaszép gerbera medálját, és annyira beleszerettem, hogy muszáj volt nekem is fűznöm egyet :-)


Kép alapján készült, sok-sok próbálkozás után. Egészen hasonlít az eredetire, nekem legalábbis nagyon-nagyon tetszik :-)

Fűzés közben arra gondoltam, hogy ilyet soha többet, eléggé macerás volt elkészíteni. A szépséges végeredményt látva azonban kíváncsi lettem arra, milyen is lehet hosszabb szirmokból elkészítve...

2011. május 25., szerda

Amidala-szett

Az Amidala medálhoz is készítettem fülbevalót.

2011. május 23., hétfő

Napsugár-szett

Elkészült a Napsugár-medálhoz a fülbevaló. A fénykép csalóka, ugyanolyan volcano swari van mindkét füli közepén.

2011. május 19., csütörtök

Kék-fehér medál

Elkezdtem csinálni a hozzá való fülbevalót, amely ugyanilyen lesz, csak kisebb, 3 mm-es gyöngyökből.
Az első verzió hátulját 8-as fehér kásából fűztem, de nem volt elég egyenletes.
Vettem hozzá fehér 3 mm-es csiszoltat, újrafűztem, de nem tetszett az akasztó megoldása, szétszedtem.
A harmadik verziónál meg eltört az egyik gyöngy, úgyhogy félretettem, most büntiben van, amíg más gyöngyprojekteken dolgozom.


Tűzlili, köszönöm a mintát :-)

2011. május 16., hétfő

Műsorajánló - Mrs. Bradley titokzatos esetei

Aki szereti Agatha Christie krimijeit, annak ez a film is nagyon fog tetszeni. Fordulatos és izgalmas cselekmény, a hangulata alapján úgy becsülöm, hogy nagyjából abban a korban játszódik, mint a Poirot-filmek.

Ma este lesz az m1-en 21:40-kor a bevezető másfél órás rész, majd szerdán 20:05-kor a négy, egyórás epizódból az első, egy hét múlva szerdán a következő, és így tovább, remélhetőleg az összes. Minden részben más gyilkosságot nyomoz ki a címszereplő hölgy, külön-külön is érthetőek az epizódok.

És akkor a hivatalos ismertető a kedvenc műsor-és programismertető oldalamról. (Egyéként ezen van egy olyan nagyon hasznos funkció, hogy be lehet állítani minden filmhez, hogy ha műsorra tűzik, küldjön róla emailt. Így értesültem tegnap róla :-))

"Mrs. Bradley keresztlányának eljegyzésére érkezik a Londonhoz közeli udvarházba. Még mielőtt megismerkedhetne Elenor választottjával, a vőlegény tragikus balesetet szenved a fürdőszobában. Bár minden a véletlen baleset mellett szól, Mrs. Bradley-t bizonyos körülmények nem hagyják nyugodni, ezért hűséges sofőrjével, George-al nyomozásba kezdenek."

2011. május 10., kedd

Ilyen volt, ilyen lett 1.

Átalakítottam a tengerkék lótuszvirág-medálhoz tartozó fülbevalót:Ez a régebben készült medál eredetileg girbegurba damilra fűzött gyöngyökön lógott, egy szál fehér viaszolt zsinórra cseréltem ki, sokkal jobban tetszik a maga egyszerűségében:
2011. május 8., vasárnap

Holdfény-szett

A Holdfény-medálhoz már régen elkészült a fülbevaló, csak most fényképeztem le:


2011. május 6., péntek

Amidala medál

A fénykép ennek sem adja vissza igazán a színeit, a közepe kékes-zöldes Sphinx rivoli. A kis kerek csiszoltak felekék-felezöld színűek, a nagy csiszoltak a képhez képest sötétebbek.Egész biztosan készül majd hozzá fülbevaló is, már megvan hozzá a két kisebb Sphinx rivoli.

Maya mintája alapján készült, nagyon-nagyon tetszik :-)

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...