2012. június 4., hétfő

Eagle in Moonlight - KÉÉÉÉÉÉÉSZ!!!!!

Ma délelőtt az utolsó franciacsomók is elkészültek :-)

"Telihold és csillagfényes éjszaka öleli át a méltóságteljes sast. A látványból sugárzó erő és bátorság első látásra rabul ejt."
Alapadatok:

- Eredetileg Dimensions készlet, én DMC-vel hímeztem, 14-es fekete Aidára.
- 15 színből áll, amelyek 21-fajta kereszt- és félöltésben fordulnak elő, 8-fajta kontúr és kétfajta franciacsomó van benne.
- 200 x 154 = 30 800 öltésből áll, nincs telibe hímezve. 36 x 28 cm

Keletkezéstörténet:
2008. április 4-én kezdtem el hímezni ezt a sasmadarat, lassú mini SAL-ban Sofie-val. Abban az évben kezdtem blogot írni, óriási lelkesedéssel hímeztem ajándékokat, magazinos apróságokat, RR-eket, úgyhogy szegény madárka állandóan háttérbe szorult, mint minden, ami magamnak/magunknak készül.
2009-ben újra rákaptam a gyöngyözésre, a saját részre történő hímzést továbbra is hanyagoltam.
2010 elején alaposan meglepődtem, hogy jé, két éve kezdtük el... Év végére be akartam fejezni, de egy karácsonyi ajándék hímzése miatt le kellett tennem, és csak 2011. januárjára lettek kész a keresztöltések, 48 hímzőnap alatt. Majd Veronika kórházba került, és a legkevésbé sem vágytam arra, hogy a kontúrokkal szívassam magam végestelen végig... Inkább sok-sok szemet gyönyörködtető, lélekemelő, hamar elkészülő gyöngyszépséget fűztem. A januárban induló Lassú RR 4. azonban meghozta a hímzős kedvemet, márciusban befejeztem a 4 éjjeli tájképet, áprilisban az esőcseppes rózsát. Ezek pedig tovább lelkesítettek, hogy a sas is legyen kész, úgyhogy moklin RR-jével párhuzamosan nekiláttam. És lőn :-)

Jövője:
Be fogjuk kereteztetni, csakúgy, mint a rózsát és a 4 éjjeli tájképet, már csak idő (és pénz) kérdése.

Terveim:
Gyöngyöt fogok fűzni, rengeteget. Szettesítek, tökéletesítek, régi terveket megvalósítok vagy újragondolok, újakat szövögetek, közben valószínűleg újabb RR-kendő érkezik majd hozzám, hogy a frissen feléledt hímzőkedvem se lankadjon. Előbb-utóbb le fogom porolni az utolsó befejezetlen hímzést, a hímző nőt is, amelyet 2008. márciusban kezdtem el, és amellyel azóta csekély 25 napot foglalkoztam. Három éve azt fejtegettem, hogy boldog leszek, ha előbb készül el, mint a négyes metró :-)


.

10 megjegyzés:

 1. Eszméletlen sokat dob rajta a francia csomó!!
  Nem tudtam, hogy kétfajta is van belőle....esetleg egy és két szállal kellett csomózni?
  Gyönyörű!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm :-)

  Igen, az egyszálas szürke és kétszálas fehér franciacsomók kombinációjától hasonlít egy picit a háttér az igazi csillagos égbolthoz, ahol vannak fényesebb-halványabb, kisebb-nagyobb csillagok.

  VálaszTörlés
 3. Megérte a kitartást, mert nagyon szép lett! És tényleg rengeteget számítanak a francia csomók és a kontúr is. Remélem, sikerül majd méltó keretet találni neki, ha eljött az ideje. :)

  A hímző nő miatt pedig biztosan boldog lehetsz, szerintem még mindig te leszel hamarabb készen vele, mint a négyes metró. Bár ez valahol azért elég szomorú is egyben...

  VálaszTörlés
 4. Anita, köszönöm neked is :-)

  Egyetértek, bár ne lenne igazam...

  VálaszTörlés
 5. Vááááá! Fantasztikus!!!!!

  VálaszTörlés
 6. Gyönyörű lett!! Már alig vártam, hogy készen lássam!!
  Na, az a hímzős csajszi nem semmi. Emlékszek rá, akkor is rácsodálkoztam milyen óriási!

  VálaszTörlés
 7. Nektek is köszönöm szépen :-)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon gratulálok! Kellettek rá azok a francia csomók :)

  Lássuk a hímző nőt! :D

  VálaszTörlés
 9. Aztaaa! Igazán szép lett, megérte végre befejezni! :)

  VálaszTörlés
 10. Köszönöm :-)

  Bnorka, nemsokára nekilátok a hímző nőnek, de előtt még feltöltődöm egy kis gyöngyfűzéssel :-)

  VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...