2012. augusztus 23., csütörtök

Körték

Lassan eljön szeptember, Veronika is megkezdi az ovit. (Én meg egy új munkahelyet, halmozom az élvezeteket...) 

Vegyes csoportba kértem és került is, (Annánál is nagyon bevált ez a típusú csoport), de nem ugyanoda, mint Anna, ennek külön örülök. (Amúgy szomszédos csoportszobák, közös a mosdó.)
Egyik előnye, ami nála különösen fontos, hogy a kevesebb kiscsoportosra jobban oda tudnak figyelni az óvónők. Ami a jeleket illeti, szilva, cseresznye és körte közül lehetett választani, ez utóbbi az egyik kedvenc gyümölcse a tizenháromból, így adta magát a dolog. (Amúgy a 13 gyümölcs növekvő szénhidrátsorrendben: málna, szeder, alma, eper, görögdinnye, narancs, őszibarack, mandarin, sárgabarack, sárgadinnye, kivi, nektarin, körte. A szeder idei kedvenc, a ribizlit, cseresznyét, meggyet idén sztrájkolja, szilvát majd meglátjuk, banánt, szőlőt nem ehet, asszem minden lényeges fel van sorolva.)

Kissé eltértem a tárgytól, naszóval az oviban a szülőnek csak ovis- és tornazsákról kell gondoskodni, ágyneműt, törülközőt az óvoda biztosít, csakúgy, mint Annánál három éve, így csak ezeket kellett hímeznem/megvarrnom.

A tetemes mennyiségű keresztszemes mintám között nem találtam megfelelőt, ami egyszerű, nem túl nagy és nem túl kicsi. (Kezeket föl, aki ugyanígy van ezzel!). A neten ráakadtam egy kedves ingyenes mintára, amelyből kissé átalakítva viszonylag hamar elkészült kettő.(Amúgy ejnyebejnye, a Modern Keresztöltés gyűjteményemről totál megfeledkeztem, pedig megvan az összes szám, a legtöbb minta elég egyszerű. Ezek után csakazértis végiglapozom :-))

Ezúttal kicsit nagyobbra varrtam az oviszsákot, és gondoltam, kipróbálom a zseb buggyosítását is. Nem jól számoltam ki a szükséges szélességet (hallom, ahogy felhördül a tömeg), hiába, a varrás nekem még mindig vakrepülés, nem úgy, mint a gyöngyfűzés vagy a hímzés... Csak amolyan józan paraszti ésszel, saját tapasztalatokból okulva varrogatok, néha megkérdezve az okosabbakat, de messze nem vagyok magabiztos. Na mindegy, a lényeg, hogy a négyszer egy centisnek tervezett ráhajtás (ez a neve?) négyszer fél centi lett, de sebaj, a zseb ettől is buggyos lett. Vagy úgy kellett volna írnom, hogy négyszer fél centisnek terveztem, és tökéletes lett :-)


Ma este hétre elkészült a tornazsák, Veronika boldogan telepakolta kis játékállatokkal. Fél kilencre az oviszsák is, Veronika boldogan telepakolta a megtömött oviszsákkal. A fénykép kedvéért kiürítettem őket, holnap pedig lefényképezem a kisasszonnyal együtt is. (Normál esetben fél kilenckor már ágyban vannak, de amikor már csak a felső rész beszegése és a kész fülek felvarrása volt hátra, nem és nem akartam félbehagyni.)

1 megjegyzés:

  1. Olyan hihetetlen, hogy már Veronika is ovis. Kérünk majd beszámolót is. Nagyon szépek a zsákok.Ügyi vagy!

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...