2015. november 3., kedd

Egy kis múltidézés

Ezt a bejegyzést vagy fél éve kezdtem írni, aztán piszkozat maradt. Múltidézés gyanánt mégis befejezem, és megmutatom a kiscsoportos/nagycsoportos fényképeket.


Egy vallomás:
- Az oviban nem volt finom a tej, de eszembe jutott, hogy ez az adagom*, és már megkaptam a bólust**, úgyhogy mégis megittam.
Annyira elképesztően fegyelmezett...
* adag = minden olyan ennivaló, amelynél számolni kell a szénhidrátot, azaz nincs belőle repeta, és meg kell enni az összeset
** bólus = inzulinpumpásoknál az étkezeshez beadott inzulin

A Tömzsák állatka nevű játék reklámjában anyuka beszól a gyerekszobába, hogy "Kicsim, rendet raktál már?" "Igen, anyu!"
Majd a 10 év körüli lány viharos sebességgel minden elöl lévő dolgot begyömöszöl az állatkába, és anyuka jól meglepődik a "renden". És kábé ennyi a játék lényege, állat alakú izébe bele lehet rakni dolgokat.
Vercsinél ez teljesen kiverte a biztosítékot:
- Anya, ezt nem így kell csinálni! Hanem mindent szépen a helyére kell rakni, és meg kell mondani anyának, hogy most éppen rendet rakok, ne gyere be, csak ha szólok!

Beszélgettünk Veronikával, hogy ha majd valamikor elköltözünk, akkor mindent elviszünk magunkkal a lakásból, a legfontosabbat, az inzulinját is. Erre ő:
- Igen, mert az az életem!

Veronika ugyanolyan naptejet vitt magával az oviba, mint amilyet három éve használtunk a tengerparton, és azt mondta rá, hogy tengerillata van. Ezek szerint jó az orrmemóriája :)

Amikor kórházban voltunk ájulásos hipoglikémia miatt 2014. februárban, Veronika nagyon ügyes volt, mindig önként és dalolva ment vérnyomást méretni.
És amitől padlót fogtam... Át kellett mennem receptért egy másik épületbe. Jövök vissza, erre látom, hogy Veronika a vizsgálóasztalon üldögél. A nővér két kézzel masszírozza a kézfejét, hogy vegyenek tőle még egy kis vért a branülön keresztül, ő pedig a másik kezével tartja a csövet a vérnek, egy nyikkanás nélkül, figyelmesen szemlélve a történéseket. Tegye fel a kezét, aki utána csinálná!

4 megjegyzés:

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...