2018. május 28., hétfő

Veronika babaköszöntője

Amikor Vercsi megszületett, sokat nézegettem a babaköszöntős mintákat. Amelyik tetszett volna, az túl nagy minta volt, összecsapni meg nem akartam csak azért, hogy legyen valami, úgyhogy végül nem készült semmi.
Ebbe a nyuszis mintába azonban rögtön beleszerettem, amint rábukkantam tavaly. Mivel ez Vercsi kedvenc állatkája, rögtön tudtam, hogy ez lesz a befutó.
A hímzőnő-elhatározás miatt erős önfegyelemmel nem álltam neki rögtön. Utána még befejeztem az elkezdett szöcskét, az együtt keretezés miatt kihímeztem a szitakötő párját is.
Aztán elsőáldozó lett Vercsi, abból az alkalomból neki is hímeztem egy képet, készült egy kisebb hímzés ajándékba, és utána végre eljött az én időm :))


Nagyon jó volt hímezni, 34-es vászonra készült, DMC fonalakkal. 16 szín és 12 kevert szín kellett hozzá, azért is hímeztem eredeti fonalakkal, nehogy az átváltás elrontsa a nagyon finom átmeneteket.
A rengeteg kontúr sok időbe telt a végén, de épp az adja meg a varázsát, élmény volt látni, ahogy menet közben alakult a nyuszkó.

Most pedig a párizsi nőcis ábécét folytatom az M betűvel, több mint két év szünet után.

2 megjegyzés:

  1. Tündéri kis kép. Megérte várnod az igazira. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      A nagytesó már emlegeti, hogy mikor lesz kész az övé, úgyhogy neki is megmondtam, hogy akkor, amikor ráakadok az igazira :))

      Törlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...