2024. június 25., kedd

Anekke

Az egész úgy kezdődött, hogy iskolai fogadóórán az egyik tanárra várakozva a folyosón egy másik anyukánál megláttam egy Anekke - Mediterranean táskát. Engem világéletemben hidegen hagytak a táskák, cipők (bezzeg egy szép hímzés, hobbibolt vagy furmányos matekpélda, ahhh...), de most először első látásra beleszerettem ebbe a táskába. A rajz hangulata; az üzenet, amit közvetít; a sok kis apró részlet és kiegészítő; a színek; mind csodás harmóniát alkottak. Végül úgy alakult, hogy karácsonykor egy ilyen csodaszép táska nagyon boldog tulajdonosa lettem, és azóta is nagy becsben tartom, és szeretettel hordom, néha megsimogatom. Korábban nem figyeltem fel erre a márkára, azóta viszont rögtön észreveszem, bármilyen típus is kerül a szemem elé. 

Ugyanis részletes kutatást végeztem, és kiderült, hogy a spanyol eredetű Anekke évente kétszer jelentkezik 2-3 kollekcióval. Hogy pontosan mióta, azt nem tudom, mindenesetre elfeledett, pókhálós blogok mélyén 2016. őszig visszamenőleg találtam róla információt. A kollekciók mindig tartalmaznak rengeteg féle táskát, pénztárcát, kiegészítőket is. Ez utóbbi lehet sál, esernyő, bögre, toll, ceruza, cipő, ruházat stb. Örültem volna, ha találok olyan oldalt, ahol egy helyen kéznél van minden információ, de ilyet nem leltem sehol. Úgyhogy nekigyürkőztem, ingujjat feltűrtem, és összegyűjtöttem a kollekciókat, ahányat csak találtam, szám szerint harmincnyolcfélét. 

Anekke vallomása nagyon jól összefoglalja a márka filozófiáját:

"Mint azt már jól tudjátok, a nevem Anekke. Egy hideg téli délutánon születtem, már ez is milyen idilli, nem? Talán ezért is mondják sokan, hogy valami megmagyarázhatatlan romantikus érzés leng körbe engem állandóan. Tudod, mint amikor egy hűvös, esős délután bekuporodsz a kandalló elé, egy puha takaróval, valami finomsággal, és csak hallgatod a tűz ropogását, és élvezed, ahogy ez a nyugalom körbe ölel.

Úgy érzem, az én küldetésem, hogy valahogy békét hozzak azoknak, akik velem tartanak az én csodás (álom)világomba, és megtanítsam őket élvezni a nyugalmat, és kiélvezni minden pillanatot, tudva azt, hogy varázslatos dolgok bármikor történhetnek velünk!

Az én világom tele van álmokkal és vágyakkal, végtelen univerzumokkal, barátokkal, reményekkel, misztikummal és sok-sok izgalommal! Tudod, olyan fajtával, mint amikor félsz egy levelet kibontani, mert nem tudod, mi áll benne, de ugyanakkor alig várod, hogy kibontsd, és megtudd! Hidd el, imádni fogod az én kis világomat, ahol minden apró részlet gondoskodásról árulkodik, és minden egyes út egy fantasztikus helyre vezet!"

És akkor végre jöjjenek a kollekciók!

Az újabbaknál részletes ihletadó leírás tartozik is hozzájuk, míg a régebbieknél épphogy egy-egy fotót találtam róluk, de az adott kollekció hangulata így is átjön.

2016 - Ősz - Traveller


2016 - Ősz - Moon

2017 - Tavasz - Nature


2017 - Tavasz - Ballerina


2017 - Ősz - Stories

Érdekes újdonság a Stories kollekcióban egy stílusos fa kiegészítő a kézitáskákon. 


2017 - Ősz - Meraki

Érdekes újdonság a Meraki kollekcióban a kézitáskák virágos kézi hímzése


2018 - Tavasz - Liberty



2018 - Tavasz - Venezia

2018 - Ősz - MissAnekke

A felhők és egek ihlették meg a tervezőket, így két nagyon légies Anekke-t ismerhetünk meg az idei évben. 

Miss Anekke London háztetői felé repít minket, a ködből előbújó csodás épületek felett, léggömbbel száll kis hősünk és kedvenc cicája.

A kollekciót nem titkoltan Mary Poppins alakja ihlette, aki szintén az égből leszállva aranyozta be a rá bízott gyerekek életét. Reméljük, a Ti napjaitokat pedig az új Miss Anekke csodás darabjai aranyozzák majd be.

A kollekciót a visszafogott, őszies színek, kifinomult grafika és tündéri részletek jellemzik, az ökobőr és patchwork textil részek tökéletesen megalkotott harmóniája.

Vannak olyan darabok, melyeken az épületek kerülnek főszerepbe, persze a függőkön itt is van egy kis Anekke :-), de a hangsúly London mesevilágán van, rátekintve ezekre a tárgyakra, szinte már érezni az angol tea ízét. 



2018 - Ősz - Aviator

A romantikus londoni kiruccanás után Anekke vagány oldalát mutatja meg az Aviator kollekcióban.
Amelia Earhart nyomdokába lépve, hős pilótaként száll be kétfedeles repülőjébe, hogy meghódítsa az eget. Vagány bőrdzseki, lobogó haj, hatalmas szemüveg, egy igazi mini pilóta, aki persze legjobb macska barátját is magával viszi az útra. 
Az Aviator egy barnás alaphangulatú kollekció, néhány kifejezetten vagány darabbal.


2019 - Tavasz - India

Anekke Indiába utazik, és magával viszi hűséges barátját, Towanda macskát. 
Az India kollekciót Anekke ebbe az országba tett utazása ihlette, és tele van színekkel és életerővel. Ezt ragadja meg a kollekció dizájnja, amely a nyomtatott mintákon, az élénk színeken és az ország kultúrája által ihletett motívumokon keresztül közvetíti India nagyszerűségét.
India számára olyan helyszíneket választottak, amelyek tele vannak színekkel, természettel és textúrákkal, ami tökéletes kontextus ahhoz, hogy emlékeztessen az ország dinamizmusára és karizmájára. 
A gyűjtemény két algyűjteményből áll. Az egyik a kislány Anekkével, a másik pedig egy elefánt, aki a boldogságot jelképezi.
A kollekció érdekessége a kézitáskák hímzett fogantyúi. 


2019 - Tavasz - Jane

A híres írónő, Jane Austen ihlette. Nem csak azoknak, akik szeretnek olvasni. 
A Jane egy gyűjtemény, amely a női írók munkája előtt tiszteleg, akik irodalmi munkájukkal segítették a nők népszerűsítését ebben a szakmában. Sokan hozzájárultak más nők munkáinak kiemeléséhez, köztük olyan ikonikus írók, mint Jane Austen, Virginia Woolf, Marguerite Duras és Emily Dickinson…
A Jane kollekciót romantikus és nőies stílusa jellemzi, a nyomatok és minták tele vannak részletekkel. A pasztell színek palettája virágmotívumokkal, és számos, az irodalom által ihletett dekorációs részlettel párosul, amelyek minden táskát és kiegészítőt egyedivé és különlegessé tesznek. 



2019 - Ősz - Couture (La Vie Chic; Le Boutique)

A Couture egy kollekció, amely a francia haute couture előtt tiszteleg, amely a 20. század elején született Párizsban a varrodáknak és tervezőknek köszönhetően. Ruhák és divatkiegészítők tervezésével új kommunikációs és kifejezési eszközt teremtettek a nők számára: szabadabb, elegánsabb és lázadóbb.
A kollekciót a különböző színekben nyomott anyagok, olyan anyagok, mint a bársonyok, párnázások és foltvarrások, láncláncok, pajzsos brossok vagy dekormintás kendők jellemzik. A kollekcióhoz két kapszulatáska is tartozik: az első, a Le Boutique, amelyet a párizsi butikok kirakatai ihlettek; a második pedig a La Vie Chic, amelyet egy olyan életmód ihletett, amelyben a divat alapvető fontosságú.


La Vie Chic


Le Boutique


2019 - Ősz - Egyiptom

Az Anekke Egypt kollekció kifejezetten utazó szellemű, mert Anekke kairói utazása ihlette. Ikonográfiájának titokzatosságát, történetét és szépségét az új nyomatok, táskák és kiegészítők modelljei közvetítik, a piramisokról és fáraókról szóló történetekre hivatkozva.
A kollekcióban a földszínek, az egyiptomi motívumokkal díszített hímzések és dombornyomások, valamint az arany árnyalatú díszítés dominál. Minden nyomtatott dizájnban, a bélésben vagy a kulcstartókban, kitűzőkben vannak olyan részletek, amelyek egyedi karakterrel rendelkeznek.


2020 - Tavasz - Arizona (Rodeo; Western)

Arizona utazás volt a szó minden értelmében. Beleszerettem a tájba, a feltűnően csupasz szépségébe, a végtelen sivatagokba, a mindenféle kaktuszokkal díszített tájba... 

A vidéki stílusú nyomatokkal, a hímzéssel és a rengeteg részlettel tűnik ki, amelyek minden egyes darabot egyedivé tesznek.
A kollekcióhoz tartoznak álomfogó kulcstartók, dekoratív crossbody táskák, kaktusznyomatok, bélés a rajta illusztrált kollekció motívumaival, díszes díszítőelemek (például lópatkó vagy kitűző), és a barna tónusok dominálnak.
Sőt, mivel különböző formátumok állnak rendelkezésre, mindig lesz egy modell, amely csodálatosan alkalmazkodik az Ön életmódjához. Mert a kényelem mindig létszükséglet, és mi lehetne jobb ennél a cowboy-stílusnál, ha benne van az, amit keresett, hogy kiegészítse a kiegészítőit?



2020 - Tavasz - Jungle (The Watcher; Change the World)

Az anyatermészet az inspiráció végtelen forrása. Növények, fák, virágok, állatok, folyók… ezek mind részei egy nagyobb egésznek, egy állandó mély szívverésnek, amely ihlette az egyik 2020-as kollekciót: az Anekke Jungle-t. 
The Watcher: a természeti élet ihlette
Az élet a dzsungelben olyan lehet, mint egy álom. Tanulj meg a ritmusára mozogni, a tüdejével lélegezni, és érezni, hogy része vagy, mint egy újabb elem a hálózatban, amelynek megvan a saját hangja. Zöldség, fák, madarak, folyók, majmok… Mindannyian részesei voltak ennek az egyedülálló élménynek, amely inspirálta a The Watcher vonalat, amelyben a kalandvágyam és a világ felfedezése iránti vágyam elsodort, hogy a legfigyelemreméltóbb élményben legyen részem.
Ezt a vonalat nyomtatott dizájnok különböztetik meg, melyekben a zöld és sárga tónusok dominálnak, a hímzés és a virágos dombornyomás, az organikus formájú díszítés és a végtelen részletek, amelyek a dzsungelben megbúvó szépséget közvetítik.



2020 - Ősz - Universe (Spirit; Mars)

Az első űrhajósnő, Valentína Tereshkova ihlette.

„Egyedülálló és különleges kampánykoncepción szerettünk volna dolgozni. Az Univerzum témája rengeteg játékot adott nekünk, ezért egy fantáziával és varázslattal teli kampány mellett döntöttünk” – magyarázza Millán Viktória, az Anekke marketing igazgatója.
A produkciót az Univerzum ihlette, közös szálként a csillagokat használva. A kollekció egyik részében az égbolt képeit és a termékek lenyomatait vetítették a makettre, igazán varázslatos hangulatot teremtve. A másik javaslat az volt, hogy csillámot és fantáziát alkalmazzon a bőrén, ami egy látványos, az eget szimuláló fényképes kompozíciót eredményezett.
Az Anekke Universe, amelyet az univerzum mélysége és szépsége felé vezető utazás ihletett, lehetővé teszi mindazok számára, akik szerelmesek táskáiba és kiegészítőibe, hogy egy olyan helyre utazzanak, ahol a fény soha nem alszik ki. Híd minden ember belső teréhez, tele varázslatokkal és olyan elemekkel, amelyek egyedi kollekcióvá teszik.
Ezért a kollekció nyomatait a bolygók szépsége, a felhők textúrája és az eget díszítő fényösvények ihlették. A felhasznált anyagok végtelenek, fényes szálakkal kiemelve a hímzést, amelyek minden darabot egyedi dizájnná tesznek.


Spirit


Mars


2021 - Tavasz - Ixchel (Guitare; Sport)

Fedezd fel a maja piramisok, a ritmussal teli mexikói mindennapok világát az Ixchel kollekcióval!
Az univerzális nyelv az egész világon egyértelműen a zene. A zene egyesít minket. Bárhová, bármikor elvisz minket.
Az Ixchel kollekció megmutatja, hogyan élvezheti minden napját a legteljesebb zenével. 


2021 - Tavasz - Kenya (Girl; Safari)

Mindig közel éreztem magamhoz a természetet, mintha gyökere egy része lennék és mintha egy darabja bennem is nőne. Ez az egység indított el arra a kalandra, amely később mindent megváltoztatott. Lélekben már jóval azelőtt megérkeztem, hogy elindultunk volna.
Sokat ábrándoztam arról milyen lehet ez a hely és amikor meleg szellőjét megéreztem arcomon a szabadság érzése járta át egész testemet, beleremegtem. Itt minden olyan más volt.
Lélegezz mélyeket Towanda, megérkeztünk Kenyába, felfedező utunk elkezdődött!
Ez az ország körbeölelt minket vibráló levegőjével, azonnal belevetettük magunkat gazdag kultúrájának felfedezésébe. Megismertük életszemléletét, lakóinak kedvességét és megtanultuk, hogy a boldogság néha a legegyszerűbb dolgokban lakozik.
Towanda és én részévé váltunk, nyughatatlan vágy hajtott minket felfedezésére.
Kenya, a vadvilági szafari, ahol az állatok voltak otthon mi pedig a vendégeik lehettünk. Egy röpke pillanatra az ő szemükön keresztül szemlélhettük a világot.
A fák hangja vezetett minket az erdő sűrűjében, utunkon megismertük azokat a csodálatos nőket, akik oly sokat tettek ennek a természeti környezetnek a megőrzéséért. Örökségük elvetett magjai bennünk is növekedni kezdtek és hamarosan gondolkodásunk elválaszthatatlan részévé váltak. Becsüld meg, ami körülvesz, gondoskodj róla és mondj köszönetet érte mindennap!
Ahogy Towanda-ra néztem, megértettem, hogy erre az útra mindig emlékezni fogunk. Mostantól minden más lesz, mert mások lettünk mi is. Kenya megváltoztatott bennünket. Felfedezhettük a Föld tüdejét, legtisztább, legnemesebb formájában.
Ez az út felnyitotta szemünket és egy új világot pillanthattunk meg. Egy világot melyhez erősebb kötelék fűz, mint korábban bármikor. Beszívtuk energiáit és megtanultuk, hogy igazán naggyá az apró dolgok tesznek.
Gyere velünk, fedezd fel Te is Kenyát!

2021 - Ősz - Iceland (Rune)

Az Anekke "Iceland" kollekciót a tengerek szépsége, az északi fények és Izland gleccserei inspirálták. Izland egy olyan hely, ahol kapcsolatba léphetsz az élettel és megtudhatsz mindent arról, mi az, amit a világ kínál nekünk.

Ott, ahol a nappal és az éjszaka eggyé válik.

Ahol a tekintetem és a hegyek összeolvadtak. Ahol a vulkánok lávasebekbe öltöznek, az öblök a bálnák és az örök hó földje. Ott, Izlandon kezdődött bennem az utazás. Hideg szél glóriája érintette meg az arcomat, amikor először a talajára tettem a lábam. Minden elem elsöprő erővel összhangba került: tűz és föld. Láva és levegő. Jég és víz. Az előttem kirajzolódó gleccserek hipnotizáló, elsöprő hatást fejtettek ki, szóhoz sem jutottam.

Éreztem, hogy hevesen dobog a szívem, miközben körülöttem a hatalmasság hangja lehetett. Az éjféli nap és türkizkék vize feledtetett mindent, ami nem számít. Tudatosítottam bennem azt a hatalmas ajándékot, amit a Természet Anya ad nekünk nap mint nap, és hogy minden bennem él, amire szükségem van. Csak tudnom kell, hogyan nézzek rá.

Miközben néztem az égboltot, ahogy az északi fények színesítik, a zöld mezőkön élő manókról és tündérekről szóló történetek útinaplóm új oldalaivá váltak. És meghatódva a vadon szépségétől és viking legendáitól,

Láttam, ahogy a hagyomány és a jövő kéz a kézben jár: mert a föld fontos, a jövő pedig a miénk.

És mindig így fogok emlékezni Izlandra: mint a világ legmelegebb hidegére. Mint egy borzongás, ami vibráló erővel járja át a testem. Fénybe öltözött sötétség, régi mesék, amelyek még életben maradnak, míg a víz megtörik a sziklán, és a tűz zúg a lábam alatt. Ott, ahol minden csak az egyetlen számít, ahol a gleccserek voltak az otthonom, és a lángok a szívemet, a legendák régi földjén átöleltem a lelkem, és újra összekapcsolódtam.

Mert Izland ilyen: egy oázis a világ közepén.



A Föld és hagyományainak tisztelete ihlette az Anekke Rune vonal tervezését, amely nevét a hagyományos viking rúnákról kapta.
A barna alapszín, valamint a hátoldalon és a bélésen használt, igényes nyomott dizájnnal a részletek élénkítik az egyes darabokat. A bolygó védelmére ösztönző hímzések és nyomatok, dekoratív rúna alakú elemek, testreszabott húzópántok és a Reykjavík koordinátáit tartalmazó kollekció kedves kulcstartója életre keltik ezt az értékes kollekciót.


2021 - Ősz - City (Authencity; Moments)

Az Anekke City kollekciót Vivian Maier fotós ihlette, aki Chicagóban dolgozott a 60-as években. 

Az Anekke City kollekciónak is van egy pirosas árnyalatú vonala, ami még mindig nagy sláger a divatszakmában. Ezeken a modelleken feltűnnek a hímzett feliratok, Anekke kislány és Chicago városa. 


Ebben a City Moments alkollekcióban a fekete szín egy bézs és hímzett Anekke lánnyal tűnik ki, a háttérben Chicago városa. 

2021 - Ősz - Nature Ocean

A limitált Ocean kollekció azzal a céllal született, hogy mindannyiunkban olyan ötletek és értékek növekedjenek, amelyek segítenek ápolni és megőrizni bolygónk sokszínűségét. Ez a kollekció 80%-ban újrahasznosított anyagból készült.


2022 - Tavasz - Mediterranean (Slow Life; Coral; Sunrise)

Üdvözöljük egy új Földközi-tengeri utazáson Anekkével! 

Nyugalom. Lassítsd le a tempót, és lélegezz." Ezen elv értelmében az Anekke Mediterranean laza vonalként indul, nyomtatott mintákkal, amelyeket a mediterrán kultúra, az aranyló naplemente, a tenger és a csillogó homok tükröződése ihlette.



A Slow Life vonal emlékeztet arra, hogy mennyire fontos az élet minden apró pillanatát élvezni, felhívás a tudatosabb életre. Mediterrán íz és illat az egyedi, kifogástalan darabokon keresztül.



A Földközi-tenger fenekének titkai, tele olyan kincsekkel, mint a korall vagy több ezer egyedi faja, elevenednek meg a Coral vonalban. A fekete alappal a tengerfenék formát ölt a formák és színek, hímzések és nyomatok révén.



A Sunrise vonal a mediterrán kultúra, építészet, jellegzetes színek és emblematikus helyek előtt tiszteleg. Készen állsz, hogy többet fedezz fel szépségéből?

2022 - Tavasz - Fun & Music (Fancy; Energy)

Néha egy dal mindent megváltoztathat. Így egy hétköznapi délután Anekke felfedezte a rádióban Cindy Lauper Girls just wanna have fun című dalát. Mert az élet sokkal jobb, ha minden színével táncolunk. 
A 80-as évek ihlette kollekció, amikor minden nő a divaton és a zenén keresztül fejezte ki magát. 


Fancy - Színes nyomatok, szegecsek, színek és sok ritmus játssza a főszerepet ebben a vonalban, melyben elragad minket a Girls just wanna have fun című dal által közvetített szabadság és boldogság, hogy vidám és elegáns darabokat alkossunk.


Energy - A színek más-más energiát közvetítenek, ezért ők a főszereplők ennek a vonalnak. Az Anekke most először fejlesztette ki ugyanazokat a darabokat különböző színekben, és egy egyedülálló élményre hív a vörös, fehér, bézs és fekete energiáján keresztül.

2022 - Tavasz - Nature Colors; Nature Power

Nature Colors - Természetes színekkel és anyagokkal, kék, fehér és piros vonásokkal kombinált vonala, amely a színek erejét adja át Önnek.

Nature Power - Vidám és merész nyomatok, gyümölcsnyomattal és a 80-as évek trendjeit felfrissítő esztétikával.


2022 - Ősz - Voice (Respect)

Olyan ismerősnek tűnt ez az arc. Megálltam az utca közepén, hogy jobban szemügyre vegyem ezt a képet. Akkor még nem is sejtettem, hogy amit a kezemben tartok sokkal több, mint egy bankjegy, ez egy darabka forradalom, egy valóra vált álom és felhívás arra, hogy harcoljak azért, amiben hiszek!

A város, ahol éppen jártam, Halifax nem akarta rejtegetni a történelmét. A helyiek hamar el is mesélték nekem, amit tudni érdemes! Hogy ez a nő, akit a 10 dollároson láttam, nem egy átlagos nő. Hogy ez a nő sosem kívánt mást az élettől, csak szabadságot és egyenlőséget, és bizony tett is az álmáért, amikor csak lehetősége nyílt rá! Mert a bátorsága és küzdeni akarása példaértékű volt, most is az.

Akkor rádöbbentem, hogy ez a darabka papír micsoda értékkel bír valójában. Ez a 10 dolláros egy rettenthetetlen nő sikertörténetét hirdeti, azt, hogy hogyan küzdött ez a fiatal nő az egyenjogúságért, az elfogadásért 1946-ban. Ez a 10 dolláros egy igazi inspiráció.

Azt mondja, ha körülvesz az igazságtalanság, változtass! Ha elbuksz százszor, hát fuss neki mégegyszer! Mert a te hangod igenis képes változtatni a dolgokon! A te hangod megváltoztathatja a világot!

Mert a nő a 10 dollároson nem csak Viola Desmond, hanem én is és te is!

Mert a világ a bátraké!

Állj ki azért, amiben hiszel! Mindig.


2022 - Ősz - The Forest (Urban; Wild)

Az első emlékem az utazásról egy hang, a jeges szél hangja, ahogy a falevelekkel táncol. Legújabb kalandom helyszínéről igen keveset tudtam, de nem tartott sokáig beleszeretnem a kultúrájába, örökké nyüzsgő városaiba, rendkívüli lakóiba és mindenek felett szépségébe.

Üdvözlünk Kanadában, Anekke!

A városka egy bársonyos fehér erdővel tarkított hegy mögött várt rám. Tekintetem elveszett kivilágított utcácskái fergetegében, amikor egy hang azt suttogta:

Pszt…Hallgasd csak, mit súg neked az erdő!


A hajnali fény a hegyek és fák végtelennek tűnő tükörképét rajzolta a vízre. Azokat a színeket, a kékeket, zöldeket, szürkéket és sárgákat örökké az emlékeimbe véstem. Akkor hirtelen valami megtörte ezt a csendes nyugalmat, egy levél pottyant a tó tükrére, és a figyelmemet a buja, lombos juharfákra terelte. Száz, sőt ezer színnel hirdették a természet vibráló jelenlétét, gazdagságát, szabadságát! Minden porcikámban éreztem, hogy élek!
Közben észrevettem, hogy észrevettek. Egy szarvas figyelt a túlpartról. Úgy nézett rám, mintha legalábbis belelátna a gondolataimba. Ez a gyönyörű, fenséges teremtmény teljesen lenyűgözött, látványa szinte a földbe döngölt. Apró pici porszemnek éreztem magam, miközben mérhetetlen szabadságot éreztem. Az állat szemébe nézve megéreztem vadságát. Ez a megmagyarázhatatlan kötelék kettőnk között, emlékeztetett rá, hogy a legvadabb természetünkre is ugyanolyan fontos odafigyelni, mint a legemberibbre.
Akkor és ott megfogadtam, hogy ezentúl is mindig a szívemre hallgatok. Tisztelettel fordulok a természet, az emberek és az állatok felé. Továbbra is élvezem a világunk kínálta puszta szépséget!
Nomád lelkem újra életre kelt, mert az erdő hangja megmutatta, hogy mi a fontos az életben, és mert egy kis darabot Kanadából elrejtettem a szívem mélyén.
És most Pszt….hallgasd, mit súg neked az erdő!

2022 - Ősz - Nature Woods



2023 - Tavasz - Amazonia (Butterfly)

Az Anekke Amazonia kollekció darabjait az esőerdő ezer színe és lakója ihlette. Amazónia területe több, mint 10 000 veszélyeztetett faj otthona, egyszerre békés és nyüzsgő, nyugodt és élénk. Igazi nyári színek és motívumok a nyári kalandokra! Ez a gyönyörű kollekció az erdők és dzsungelek varázslatos világát ötvözi az Anekke sajátos stílusával. Az Anekke Amazonia kollekcióval minden nap egy kis darab természetet vihetünk magunkkal, így minden egyes pillanatban közelebb érezhetjük magunkat az anyatermészethez.

A kollekció a természet által ihletett mintákkal rendelkezik. Az aranyos állatok, növények és madarak által életre keltett minták kiválóan kiegészítik a táska és pénztárca formáját, így minden darab egyedi és varázslatos. A kollekció darabjait harmonikus pasztell színek, bézs, zöld, ezüst és barna jellemzik. Anekke ezúttal madarak, pillangók és különleges trópusi növények társaságában jelenik meg kedvenc táskánkon vagy a pénztárcánkon.



Az Amazonia - Butterfly fő motívuma a pillangó és különleges, színes absztrakt minták. Csodás bézsek és barnák, fém rátétek és feliratok díszítik a kollekció darabjait.

2023 - Tavasz - Menire (Tribe; Magic Souls; Butterfly)

Menire, azt jelenti bennszülött nő. A Menire kollekció az Amazonas mentén élő népcsoport bátor női előtt tiszteleg. Ezek a nők szoros szimbiózisban élnek a természettel, és vállt vállnak vetve védelmezik törzsük tagjait, hagyományaikat és környezetüket. A kollekció darabjait az amazóniai nők kultúrájára utaló szimbólumok és feliratok díszítik, valamint Anekke a Kayapók jellegzetes arcfestésével. Bézs és barna tónusok jellemzik, színes fém szegecsekkel, rátétekkel.

A Menire - Tribe kollekció alapszínei is a bézs és a barna, némely darabja kékkel kombinálva. Különleges törzsi minták, izgalmas fém rátétek, áttörések és fonott fülek díszítik.  


A Menire - Magic Souls a natúr tónusokat élénkebb színekkel kombinálja. Díszítő elemei főleg a hímzések, amiket a bennszülött nők munkái ihlettek. 


2023 - Tavasz - Nature Pachamama (Gold; Navy Blue; Ochre)

A Nature Pachamama a 2023-as Nature Edition, ami azt jelenti, hogy ezek a darabok 80%-ban újrahasznosított alapanyagokból készültek. Ezt a kollekciót az Amazonas bennszülött törzsei számára a természetet képviselő istennő, Pachamama ihlette, és róla nevezték el. Ez a kollekció a legelevenebb és legvadabb természet esszenciáját gyűjti össze, hogy egy kis darab mindig veled legyen. Izgalmas színek, kékek és sárgák, különleges áttört minták, inspiráló feliratok és trendi fém rátétek díszítik a táskákat, pénztárcákat és neszeszereket. 



2023 - Ősz - Contemporary (Origami; Nagare; Kyomu)

Az Anekke Contemporary kollekciója egy igazi utazás a különböző kultúrák világába. Azok, akik szeretik a divatot és a művészetet, ebben a kollekcióban valóban otthonra lelnek. A dizájnerek olyan alapvető elemeket hoztak létre, amelyek ötvözik a hagyományt a modernitással. Az egyes darabokon felfedezhetjük az indiai, japán, afrikai és más kultúrák lenyűgöző motívumait és színeit, mindezt egy kortárs és elegáns stílusban. Az új kollekció különféle építészetet és különféle absztrakt formákat ábrázoló nyomatokat tartalmaz.




2023 - Ősz - Shōen (Palette; Brush; Padded)

A festészet költészet a csendben.

Az Anekke Shōen tisztelgés Uemura Shōen japán festő előtt. Ezt a művészt a japán művésznők anyjának tartják, hiszen sikerült női hivatássá tennie a festészetet akkoriban, amikor a nők nem festhettek hivatásszerűen. Ez a gyűjtemény tehát egy óda a művészethez, amely felszabadít minket, és lehetővé teszi számunkra, hogy a világról egyedi látásmódot ábrázoljunk és alkossunk.

Anekke egy festőstúdióban van, kört fest maga köré. Ez a körvonal egy japán művészeti gyakorlat, az "ensō", amelyben a szellem összekapcsolódik az ecsetvonásokkal, hogy érzelmeket közvetítsen. Egyben metaforája annak a varázslatos pillanatnak, amikor az ihlet áramlik, megvilágítja a művészt, hogy alkothasson.

Egyedi részletekkel teli gyűjtemény, csillogó érintésekkel, személyre szabott tűkkel, fogantyúkkal és foltokkal, valamint egy japán nyelvű üzenettel, amely minden nap emlékezteti Önt arra, hogy mennyire fontos megtalálni az "ikigai"-t (az okot, amiért léte van).



2023 - Ősz - Nature Shodo

A művészet a szabad lélek utazása. 

A kollekció minden terméke olyan, mint egy üres vászon, amelyre egy érzelem van festve. Ennek a vonalnak a tervei egyenként készültek, minden táska nyomatát úgy "festve", mintha egyedi 360º-os festmény lenne. Ezen kívül minden modellen megtalálhatók a "kintsugi" technika ihlette arany vonalak, a művészet az elromlott dolgot helyrehozni a törései hangsúlyozásával, új, az eredetinél szebb célt létrehozni. És persze nem hiányozhatnak a részletek sem, amelyek minden darabot egyedivé tesznek. Inspiráló mondatok, fémes logó, személyre szabott fogantyúk, csapok, tűk... És ebben az esetben a kollekció kulcstartója is. El tudod képzelni, hogy van egy exkluzív táskád, mint egy műalkotás? Ezzel a kollekcióval ez lehetséges!


2024 - Tavasz - Peace & Love (Flowers; Psicodelic; Pink; Camel)

Készülj fel egy kalandos utazásra a Peace & Love kollekcióval, amelyet a 60-as évek ihletett. Szálljon be egy furgonba, amely végigviszi az USA teljes nyugati partján Los Angelestől San Franciscón át San Diegóig, természetesen virágokkal a hajában. 


Flowers
Üdvözöljük egy sétán a 60-as években! Valójában az Anekke Peace & Love részét képező Psicodelic vonalat egy eredeti irányzat ihlette, amely az 1960-as években jelent meg: a pszichedelia. Új formák, amelyeket olyan elemek ihlettek, mint a virágok vagy a hegyek, absztrakt értelmezések révén jönnek létre, amelyek a természet egyedi vízióját kívánják közvetíteni. Ezenkívül a részletek egyedivé teszik az egyes dizájnt, a hímzéssel, amely köteteket, tűket, rátéteket, 100%-ban személyre szabott foltokat és lehúzókat generál, így minden részlet visszarepít a szerelem nyarába. Készen állsz, hogy megtapasztald?

Pink 

Camel

2024 - Tavasz - Hollywood (Passion; Studio; Fashion; Stars)

Fények, kamera és akció! Az Anekke Hollywood tisztelgés a legendás színésznő, Hedy Lamarr előtt, aki arról volt ismert, hogy Hollywood legszebb arca volt. De története túlmutat a vörös szőnyegekkel és híres filmekkel teli, kiterjedt filmográfiáján. Kevesen tudják, hogy Hedy Lamarr áll a találmányok mögött, amelyeknek köszönhetően rendelkezünk Wi-Fi-vel, GPS-szel vagy mobiltelefonnal. Ezért is tiszteleg ez a kollekció e sztár előtt, aki a kamerák mögött és előtt is tündökölt. 



Passion


Studio - Nude
Studio - Navy
Fashion


Stars

2024 - Tavasz - Nature Sixties

A Nature Sixties kollekciót San Francisco legendás Haight-Ashbury negyede ihlette, amelyet a 60-as években a modern élet epicentrumának és a hippi mozgalom szülőhelyének tartottak. A korszak legnevesebb művészei ezen a helyen kezdték pályafutásukat. Híres színes házai és utcái inspirálják az egyes minták geometriai formáit ebben a fekete-fehér dizájnban. A termék rugalmas anyagát és kényelmét több száz részlet egészíti ki, amelyek elrepítenek e legendás negyed történetébe, a részletekkel teli termékek hímzéssel, tűkkel, rátétekkel, lehúzóval és személyre szabott fogantyúkkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...