2008. március 13., csütörtök

Japanese Maiden

Végül a negyedik nagyobb hímzés, amelyet a többivel párhuzamosan fogok hímezni: a Japán menyasszony, szintén a Dimensionstől.

A készletet tavalyelőtt kaptam szülinapomra. A fonalakat már akkor szétválogattam, noha tudtam, hogy amíg a térkép nincs kész, nem fogom elkezdeni.






"A japán menyasszony ruháját (uchikake) díszítő darvak a tisztaságot és a hűséget szimbolizálják, fejdísze (tsuno-kakushi) pedig az alázatosságot."







40 színt + aranymetál fonalat tartalmaz.
49-fajta kereszt- vagy félöltést, 12-fajta kontúrt (backstitch és couching), 4-fajta franciacsomót kell hímezni, ezenkívül kell még "kötelet sodorni" (cording) és bojtot gyártani (tassel).

216 x 216 = 46 656 öltésből áll, majdnem telibe hímzett.
Mivel 18-as ekrü Aidára készül, mindössze 30 x 30 cm lesz.
(Kisebb, mint a térkép, pedig több öltés...)


Hogy miért kezdem el mind a négy hímzést? Mindegyik annyira tetszik, hogy nem tudtam sorrendet felállítani köztük. Így mindig azt veszem majd elő, amelyikhez épp kedvem van, persze ha nincs más, "határidős" hímzés :-)

8 megjegyzés:

  1. Na ez az, amit garantáltan soha nem kezdenék el... Gyönyörű a kép, de biztos belezavarodnék a DIM módra agyonbonyolított mintától...

    VálaszTörlés
  2. Jó bonyolult, az már igaz :-)
    Egy ilyen képet mindenképpen akartam csinálni, hogy kipróbáljam magam. Ez a gyönyörűség pedig elcsábított ;-)

    VálaszTörlés
  3. Én a párját kezdtem el (Enchanting Geisha ) :-)))
    ÁÁÁHH nem is bonyi , csak a szemem ugrik ki tőle :-DDDDoimxizda

    VálaszTörlés
  4. Ez biztosan gyönyürű lesz, ha elkészül!
    Lenne egy kérdésem, ami nem pont ezzel a képpel kapcsolatos... láttam, hogy előrajzolod a 10x10-es négyzeteket az anyagon. Mit használsz, amit utána mosással (gondolom) egyszerűen el tudsz tűntetni, ha mondjuk nem telibe hímzett a minta?
    Előre is köszi: Anita

    VálaszTörlés
  5. Anita, én vízzel kimosható filcet használok (tiszta, mosószermentes víz!), de létezik magától, kb. 24 óra alatt eltűnő filctoll is (az idő változó, függ az anyagtól is).
    Kézimunka-, esetleg varrógépboltban lehet kapni őket.

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...