2008. június 7., szombat

Sztracsatella muffin

A családban mindenkinek ez a kedvenc muffinja, máshol is mindig nagy sikert aratott.
Legutóbb szombaton sütöttem ilyet, szuper RR-talink volt Anitzsirk anyukájánál. :-)

Hozzávalók:
10 dkg tej- vagy étcsokoládé
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
3-4 evőkanál tejszín vagy tej
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A csokit apróra vágjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. A masszát kevés tejjel vagy tejszínnel fellazítjuk, és hozzákeverjük (fakanállal) a sütőporos lisztet és az apróra vágott csokit. A tésztát a formába kanalazzuk, és ~25 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Megsütöttem a muffint, írtó fincsi lett, felvettem a recepteskönyvembe, köszönöm szépen, hogy nyilvánossá tetted a receptet! :-))
    Orsi

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...