
Amikor remekül sikerült, épp nem végeztem pontos méréseket az időtényezőt illetően.
Ma este kipróbáltam Stahl Judit módszerét, és tadaaaam, előállítottam pár szépségesen sárga közepű, gyönyörűen hámozható tojást.
A folyamat a következő:
1. Hideg vízben teszem oda a tojásokat, kevés sót is teszek bele.
2. Egy percig hagyom bugyogva forrni.
3. Leveszem a tűzről, és fedő alatt 15 percig állni hagyom.
4. Hideg vízzel leöblítem, és megpucolom őket.
Ma este finom tojáskrém készült belőlük: kenőmájassal, tejföllel, vajjal, mustárral kevertem össze, sóval és borssal ízesítettem.
További alapanyag-variációk és fűszerek: tonhal, párizsi, sonka, kolbász, vöröshagyma, fokhagyma, újhagyma, lilahagyma, uborka, túró, sajtkrém, majonéz, ketchup, fehérbors, petrezselyem, bazsalikom, tárkony, curry, stb.
Egyik kedvenc tojásételünk a tojástokány, egyszerű és finom :-)
Hozzávalók:
6 tojás
1 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír
2 dl tejföl
5-10 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál liszt
só, bors
Keményre főzöm a tojásokat, karikára vágom.
A hagymát apróra vágom, a zsiradékon aranysárgára pirítom.
Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és ráöntöm a liszttel elkevert tejfölt.
Jól összeforralom, majd párolt rizzsel tálalom, a tetejére reszelt sajtot szórok.
2-3 adag lesz belőle.
Én mindig is így készítettem a keménytojást, azzal a különbséggel, hogy forrni hagyom 10 percet, utána pedig hidegvízbe teszem és hagyom lehülni. :-) Jól hangzik a recept.
VálaszTörlés