Hozzávalók:
kb. 35-40 dkg négyzet alakú háztartási keksz
egy nagy pohár tejföl
6 evőkanál porcukor
gyümölcs
tortazselé
Tepsibe vagy szögletes műanyag dobozba egy réteg kekszet teszünk, megkenjük cukros tejföllel.
Újabb réteg keksz, újabb réteg tejföl, majd még egy réteg keksz, és a maradék tejföl.
A tetejét telerakjuk bármilyen gyümölccsel, eper, málna, cseresznye, banán, barack, stb.
Elkészítjük a zselét vízzel vagy befőttlével. Pár percig hűlni hagyjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét.
Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy jól megpuhuljon a keksz.
Ennek a sütinek a túrós és csoki tetejű verzióját csinálom most a legtöbbet, ez az aktuális kedvenc :-)
VálaszTörlésKíváncsivá tettél :-)
VálaszTörlésHogyan variálsz a túróval és a csokival?
Ezt a sütit és tudod hogy ismerem? (Megjegyzem a fiam kedvence:-))
VálaszTörlésSzóval ahhoz amit én ismerek, kell egy kapcsos tortaforma. Babapiskóta, tejföl, vaniliás és krisztálycukor, és akármilyen gyümölcs. A banán a legmenőbb nálunk.
1 réteg darabokra tört babapiskóta, rá cukros tejföl keveréke, még egy réteg piskóta, a tetején a maradék tejföl, és végül a gyümölcs.
El kell találni a piskóta mennyiségét, mert volt, hogy keveset raktam és nem szívta magába a nedvességet a tejfölből. Még másnak is csúcszott:-) De érdekes módon így is elfogyott:-)
Köszi a tippet, kipróbálom így is :-)
VálaszTörlésEzt véletlenül ismerem és nagyon sokszor csinálom, tényleg nagyon fini! Eperrel nekem a legmutatósabb és kivivel is csináltam már. Érdekes, a narancs még nem jutott eszembe, de kipróbálom ezzel is!
VálaszTörlésHétvégén én is ki fogom próbálni! ;)
VálaszTörlés