2009. február 12., csütörtök

Rakott zöldséges-húsos rizs

A hagyományosnak számító étel újfajta módon elkészítve (egy leveskockákat stb. is forgalmazó cég után szabadon...), egyszerű és nagyszerű :-)

Hozzávalók:
25 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors, pirospaprika
15 dkg rizs
20 dkg mirelit zöldség (most épp brokkoli, amúgy kelbimbó, zöldbab, stb.)
1 dl tejföl + tejföl a tálaláshoz
10 dkg reszelt sajt
margarin

A húst az apróra vágott vöröshagymával egy kevés olajon előpároltam. Fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítettem, felöntöttem 2 pohár vízzel, és összeforraltam. Ezután leszűrtem a húst, a levét félretettem.
Egy hőálló tálat kikentem margarinnal, az alján elosztottam a nyers rizst.
Rátettem a húst, a zöldséget, és ráöntöttem a hús levét.
Alufólia alatt 45 percig sütöttem 190°C-on, majd megkentem a tejföllel, rászórtam a reszelt sajtot, és alufólia nélkül még 15 percre visszatettem a sütőbe.

3 megjegyzés:

  1. Nyááámi, de jól hangzik! Ki fogom próbálni én is!

    VálaszTörlés
  2. Ez Alma kedvence is!
    Annyi a különbség, hogy én besamelt szoktam a tetejére tenni, és a rizst is előfőzöm, úgy gyorsabban kész van.
    A hévégén éppen karfiollal csináltam.

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...