2009. június 26., péntek

4 éjjeli tájkép - 8. nap - Taj Mahal

Mivel egy-egy nap kevés időt tudok hímzésre fordítani, így érthető, hogy miért nyolc nap kellett ehhez a nem túl nagy méretű mintához, amely mindössze 54x54 öltés. Ráadásul nem is tudok minden nap hímezgetni, június 5-én kezdtem el ezt a képecskét, most sikerült befejeznem.



A minta egy Cross Stitch Crazy magazinban jelent meg, és a négy éjjeli tájképen a mikulás hussan el a hold előtt, rénszarvas vontatta szánján. Én azonban "kiretusálom" őkelmét, hogy egész évben aktuális legyen.

A tervező 14"-es középkék Aidára álmodta meg a hímzést, én azonban 18"-as sűrűségben szereztem kellően szép színű anyagot, így egy-egy képecske mérete 8x8 cm.
A keresztöltéseket és a fekete kontúrt egy szállal hímeztem, a sárga kontúrt pedig két szállal, ahogy a holdfény megcsillan itt-ott.
Először a holdat is két szállal hímeztem, de olyan hatása lett, mintha a nap lenne, úgyhogy lebontottam, és újrahímeztem egy szállal.

A kész hímzésből a Venus-fonalaimat tartó egyik mappára fogok dossziéborítót varrni, ugyanis a hímzőfonalaimat lefűzhető mappában tartom, negatívtartó tasakokban. (Van 3 Venus- és egy DMC-dossziém, ez utóbbira kerül maaaajd a Make a Wish tündérkém.)

7 megjegyzés:

  1. Nem semmi munka, amibe belekezdtél.. Egyszer varrtam sötétkék anyagra.. hát... Nagyon szép lesz. Tetszik az ötlet a fonaltároláshoz, arról lehetne egy fotót kérni?

    VálaszTörlés
  2. Húha, ez nagyon szép lesz!!! Gyönyörű kis minta, és milyen apró lesz!

    Én el tudnám képzelni képként is, foszforeszkáló fonalakkal:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lesz. Én hímeztem már sötét alapra nem is egyszer, nem egyszerű dolog, de az eredmény nagyon szép.

    VálaszTörlés
  4. Rendben, teszek fel képeket :-)

    Kicsivel könnyebb hímezni, mint a sast a fekete anyagra, még azzal együtt is, hogy ez 18-as Aida.

    A foszforeszkáló fonal jó ötlet.

    VálaszTörlés
  5. Jók lesznek ezek a minikék és nekem a rénszarvasok nélkül sokkal jobban tetszenek. :-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon nagy munka és gyönyörű!

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...