2009. december 2., szerda

Flower Fairies hímzéseim

Egy angol művésznő, Cicely Mary Barker 1922 és 1955 között festett egy szépséges virágtündér-sorozatot (Flower Fairies), a 178 festmény alapján sok keresztszemes hímzés készült. Ez a kedvenc tündérkés sorozatom az összes közül.
2006. áprilisára készült el a keresztszemes találkozókon viselt, búzavirágtündéres kitűzőm. A hímzés szálanként készült, 25-ös takácsvászonra, meglehetősen miniatűr öltésekkel, mert egy centin 10 öltés van. Az osztott hímzőfonal egy szálával hímeztem, az egyszálas kontúrhoz pedig annál vékonyabb, barna színű varrócérnát használtam.




2007. karácsonyán készítettem a húzottamnak ezt a kökénytündéres dobozkát. Megsúgták, hogy teljesen odáig van a miniatűr tündérkémért. Az ő ajándéka panama anyagra készült, szálanként, nem sokkal nagyobb öltésekkel, mint a kitűzőm, ugyanis 9 öltés jut 1 cm-re.



Azt hiszem, könnyen kitalálhatjátok, kié ez a kitűző. 2006. augusztusában hímeztem, ezt viselte Anna az első xszemes találkozón, amelyre őt is elvittük. A hímzés szintén eléggé aprólékos, 8 öltés jut 1 cm-re, az anyag ugyanis 20-as aida. A nagyobbik almafatündér ölelő karját kiretusáltam.

A harangláb-tündér ajándékba készült.








Végül, de nem egyáltalán nem utolsósorban: a saját összeállítású óránk, amely 2005. októberében lett kész. Különböző eredetű tündéres mintákból összeollóztam össze. Jó sokáig válogattam, mire rátaláltam ezekre a harangláb, nárcisz-, nefelejcs- és levendulatündérekre, megfelelő méretben és alakban, hogy az óra négy sarkába passzoljanak. 28-as fehér hímzővászonra készült, és csak hímzés közben vettem észre, hogy nem teljesen szabályos szövésű volt, hanem kissé téglalapos, úgyhogy menet közben kellett változtatni a tündérek és a számok elhelyezkedésén, hogy négyzet alakú legyen a végeredmény. Érdekessége még, hogy ekkor hímeztem először franciacsomókat, és szerencsére rögtön ráéreztem az ízére, mert jó sok kellett belőle a két alsó tündérkéhez.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon csodalatosak a tündérkéid!

    VálaszTörlés
  2. Hűűű, én igazából a kiollózásodon tátottam el a számat. Na EZÉRT vagyok én amatőr. Meg fantáziátlan. Nagyon-nagyon tetszik mindegyik!!!!! A miniatűr hímzésekért meg még plussz kalapemelés. Örülök, hogy ezt így összeszedted nekünk.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek, így együtt különösen! A túrós süti recept pedig nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  4. Szeretnék érdeklődni,hogy a Mona Lisás könyvjelző mintáját hol lehetne megszerezni?Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Szia! feliratkoztam olvasónak, így nálad már egyel többen vannak, mint az én blogomban:-))) (Csak úgy, mint otthon)
    Tündériek a tündéreid! Hol találok én a kivarrásukhoz mintát? Nagyon megköszönném, ha segítenél nekem! Ha tudsz, kérlek a siklitimi@gmail.com címre írj nekem. Előre is köszönöm!!

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...