A sok alma között csak annyi a tészta, hogy összetartsa; nagyon finom, gyümölcsös muffin :-)
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
3 savanykás alma
12,5 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 tojás
½ dl tej
A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffinformát (én papírkapszlikat használok). A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk.
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk.
A masszát a muffinformába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30 percig sütjük. A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk.
Saját tapasztalat: a normál muffintepsire méretezett receptből két tepsi mini muffin lesz.
Nemsokára én is sütök valamit...lehet a hétvégén :-)
VálaszTörlésÖsszejött a sütögetés? Mi finomat készítettél?
VálaszTörlés