2010. október 18., hétfő

Almás-fahéjas muffin

A sok alma között csak annyi a tészta, hogy összetartsa; nagyon finom, gyümölcsös muffin :-)

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
3 savanykás alma
12,5 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 tojás
½ dl tej

A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffinformát (én papírkapszlikat használok). A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk.
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk.
A masszát a muffinformába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30 percig sütjük. A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk.

Saját tapasztalat: a normál muffintepsire méretezett receptből két tepsi mini muffin lesz.

2 megjegyzés:

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...