Egyébként a nagymamámnál sokfajta sütemény sütésénél asszisztáltam tanulási jelleggel, konkrétan bejgli készítésében sosem, az mindig készen várt minket karácsonykor. Úgyhogy nekem ez hihetetlen sikerélmény volt, mert egyébként nem szeretek a konyhában kísérletezni...
Szóval a bejglim. Márványos lett a külseje, nem repedt ki, kellőképpen átsült a belseje, és ami a legfontosabb, nagyon finom lett, pont olyan ízű, mint amilyet a nagymamám szokott csinálni. Felvágott állapotban sajnos nem készült róla fénykép, de vastagabb a töltelék, mint a tészta :-) A felső a negyedik és egyben utolsóként elkészült rúd, azt már egészen szép téglalapra sikerült kinyújtanom.
A férjemnek is nagyon ízlett, úgyhogy azt mondta, nem fog kézzel-lábbal tiltakozni ellene, ha esetleg gyakorlásképpen karácsony előtt még egyszer (kétszer) sütnék ilyet :-)
Pár nappal karácsony után olvastam a neten több bejglis cikket is, leírással, és nagyon meglepődtem, mert ilyen bonyolult receptekhez hozzá se kezdtem volna. Bár az enyémben nincs mindenhez pontos mennyiség, de azokhoz képest egyszerűbb, és ami a legfontosabb, az évtizedek óta megszokott ízvilágot adja eredményül.

Gyönyörűségesek! Én ugyan nem szeretem a bejglit, de ezeket szívesen megkóstolnám. :)
VálaszTörlésHű, csöpög a nyálam!:o)Gyönyörű lett, ügyes vagy! Biztos fincsi is!
VálaszTörlésKöszönöm :-)
VálaszTörlés