Közkívánatra a recept:
Hozzávalók:
1 drOetker tortazselé
480 g felezett őszibarackkonzerv
0,5 kg túró
2 dl tej
3 dl tejszín
8 evőkanál kristálycukor
2 cs vaníliáscukor
1 cs Horváth Rozi zselatin
babapiskóta
tej az áztatáshoz
(Tupperware desszertes gyűrű, de tortaformában is elkészíthető)
A tortazselét a barackról leöntött lé egy részével (külön cukrot nem is szoktam hozzáadni) a recept szerint elkészítjük, majd a tűzről levesszük, és beleteszünk apró kockára vágva 2 db fél barackot.
Beleöntjük a formába, és hagyjuk megdermedni.
Utána a túrót a tejjel összeturmixoljuk, beleszórjuk a cukrot, vaníliáscukrot és a zselatint.
Kevergetve melegíteni kezdjük, forralni nem szabad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék felkockázott barackot. Beleöntjük a tálba a dermedt zselé tetejére, és tejben áztatott babapiskótát teszünk a tetejére. Jól lezárjuk, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, én általában előző este csinálom.
Amikor elkészül, a formát a lapjára fordítjuk, először a forma közepét vesszük le.
Megj.1.: Azért írtam a zselatinokhoz típust, mert nekem ezek beváltak, lehet mással is próbálkozni.
Megj.2.: A barack nélküli változat teljesen megtölti a formát, ezért a zseléből egy kicsit kiöntök egy kis méretű tálba, arra öntöm a felesleges túrókrémet. Amikor megdermedt, tányérra borítom.
Köszi, ezt ki fogom próbálni:-)
VálaszTörléshmmmmm... totál beleszerettem, ma meg is csinálom :)))
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá :-)))
VálaszTörlés