2008. december 19., péntek

Csőben sült sajtos makaróni

Ahogy ígértem, az új receptes dossziém első lakója (a mindmegette.hu oldalról származik):

Hozzávalók:
50 dkg makaróni
1 pohár tejföl
3 tojás
15 dkg trappista sajt
4-5 dkg vaj

bors

A tojássárgáját a vajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a sajtot, sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Ezt összekeverjük az előbb elkészített sajtos keverékkel. A makarónit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a sajtos keverékkel. Egy jénai tálat kivajazunk, beleöntjük a makarónis masszát. A tetejére reszelt sajtot teszünk, és 20-25 percig sütjük.
Tálalásnál bőven tehetünk még rá tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...