2009. december 1., kedd

Puhulós túrós

A sógornőmtől kaptam ezt a receptet. Első próbálkozásra sikerült ehető képződményt alkotnom belőle, sőt mi több, határozottan ízletes lett :-)

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
pici sütőpor
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 tojás

A krémhez:
50 dkg túró
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tejföl
citromlé

A tésztát összegyúrjuk, két cipót csinálunk belőle. Kinyújtjuk, és tepsi zsírozott, vagy sütőpapírral borított hátulján kisütjük, kb. 180°C-on kb. 10 perc alatt.
A lapokat megtöltjük a túrókrémmel, és egy napra hűtőbe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.

3 megjegyzés:

  1. Ezt hétvégén kipróbálom. A túróst mindenki szereti nálunk.
    Egyébként nekem az első mindig nagyon finom lesz, aztán nagy "rutinosan" nekiállok másodjára, s hát az... valahogy sosem lesz az igazi. :)
    Köszi a receptet. Nagyon guszták a sütik. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen, majd meséld el, hogyan sikerült :-)
    Ezzel én is pont így vagyok. A fehércsokis-rumosmazsolás sütim elsőre tökéletes lett, másodjára túl szottyos, harmadjára túl átsült, most hétvégén negyedszerre csinálom, remélem, ismét jó lesz :-)

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...