2010. augusztus 24., kedd

Könyvözön

Lezárult a tippelős játék. Az eredmény:
32 (0 db)
40 (3 db)
49 (2 db)
61 (3 db)
70 (1 db)
Most már tudom, hogy blogspot időszámítás szerint 9 órával későbben vagyunk, azaz az éjfélre beállított határidő másnap reggel 9 óra.

A lényeg, hogy egyetlen emberke (ki volt az? :-) ) tippelt a helyes válaszra, augusztus 17-ig 70 könyvet olvastam el. Ezen a számon én is meglepődtem, amikor a szorgalmasan vezetett listámat kíváncsiságból megszámoltam augusztus közepén. Rájöttem, hogy olvasni még mindig nagyon szeretek. A pénztárcánk és a könyvespolcaink sajnos végesek, azonban a könyvtárba való beiratkozással feltárult a lehetőségek szinte végtelen tárháza.

A szavazás kezdete óta elolvastam még egy regényt, úgyhogy most 71 könyvnél tartok. Vannak köztük orvoskrimik, Nora Roberts és J. D. Robb regények, vámpíros könyvek, újraolvasott örök kedvencek, lányregények, egyebek, sőt még nyolc hangoskönyv is.

Több könyv is volt, ami letehetetlennek bizonyult, és egy nap (éj) alatt kiolvastam. A leglassabban pedig Orwell: 1984 c. regényével haladtam. Nemcsak azért, mert egy-egy oldal tovább tartott, mint a más jellegű olvasmányoknál, hanem mert tíz-húsz oldalanként le kellett tennem, annyira nyomasztani kezdett a könyv hangulata.

Volt köztük 94 oldalas novella (Halálos éjfél) és 944 oldalas, súlyosabb olvasmány (Megbosszult szerető), összesen pedig 29 330 oldalt olvastam, ami átlagosan 413 oldalas könyveket jelent. 228 napra lebontva pedig a napi átlag 128 oldal volt, ami nagyjából egy óra olvasás. És akkor elgondolkoztam azon, hogy hoppá, napi egy óra szabadidőm volt olvasni, miért nem hímeztem vagy fűztem gyöngyöt? Az ok igen egyszerű, utazás közben olvasok (ha nincs velem gyerkőc), vagy evés közben (ha egyedül eszem), vagy ha öt perc pihenőt tartok otthon nap közben (az is tíz oldal). Öt percre pedig nem éri meg hímzést vagy gyöngyöt elővenni, mert mire előveszem, rakhatnám is el, vagy pedig nem öt perc lesz belőle...

Szóval könyvajánlók terén igen nagy az elmaradásom, igyekszem mindet pótolni, mert tényleg nagyon jó könyveket olvastam. Mutatok majd hímzést vagy gyöngyözést is, amint tudok, remélem ez utóbbiakban előrelépést jelent majd, hogy szombaton végre elutazunk egy hétre nyaralni a családdal :D

(A kép innen: http://www.tancsics-ohaza.sulinet.hu/tmgsz/konyvtar/images/keszthely_helikon.jpg)

3 megjegyzés:

 1. Andi vagyok, a véleményem a horribilis számokat olvasva továbbra is: he?!... :O
  (megj. horrorvígjáték cím javaslat (vajon ezt hogy írják??) : "Tudom, hány oldalt olvastál idén nyárig")

  VálaszTörlés
 2. Én 61-re tippeltem, az sem kevés, de a 70, hihetetlen! :)))

  VálaszTörlés
 3. Nem semmi :-) Viszont így már megvan az indokom, hogy én miért falom ilyen lassan a könyveket.....bicajozás közben nem tudok olvasni :-)

  VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...