2011. március 23., szerda

Csicsókakrémleves

Sokfajta krémleves-receptet találtam, végül egy saját verziót készítettem el. Igaz, hogy a csicsóka pucolása valódi büntetőfeladat, de nagyon egészséges zöldség, jómagam is meglepődtem számos előnyös tulajdonságán. A végeredmény nagyon finom lett, főzök még belőle mást is. Persze nyersen is lehet rágcsálni :-)



Hozzávalók:
40 dkg csicsóka
10 dkg krumpli
2 gerezd fokhagyma
leveskocka (vagy zöldség alaplé)
0,5 dl tejszín
fehérbors, esetleg só

Amikor felforrt a 0,75 l víz + leveskocka, beletettem az apróra vágott krumplit, kicsivel később a csicsókát, és az összetört fokhagymát. Amikor puhára főtt, botmixerel pépesítettem, fehérborsoztam, hozzáöntöttem fél deci tejszínt. Egyet forraltam rajta, és kész is lett. Legközelebb adok hozzá egy kis szerecsendiót is próbaképpen. Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálaltam, ez utóbbit nem serpenyőben pirítottam olajon, hanem pirítóssütőben sütöttem, majd felkockáztam.

(Kép innen: http://vilcsike.com/wp-content/uploads/2010/03/csicsoka.jpg)

4 megjegyzés:

  1. Kedves Tündérke!
    Köszönöm, hogy olvasod a blogom, kérlek gyere máskor is! Feliratkoztam hozzád... :)))))
    Üdv,
    Kutya és Konyha

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tündérke!
    Elfelejtettem megkérdezni, hogy biztos láttad, hogy folyik egy játék a blogomon, az Online Vacsoracsata! Lenne kedved Neked is benevezni? Kérlek olvasd el a játék leírását és jelezd egy hozzászólásban, ha játszanál velünk a 2. fordulóban! Várlak szeretettel!!! :))))

    VálaszTörlés
  3. Kedves Autumn!
    Köszönöm a meghívást, most biztos nem tudok benevezni, talán majd egy másik alkalommal.
    (U.i.Írtam tegnap éjjel egy emailt, megkaptad?)

    VálaszTörlés
  4. Már alig várom, hogy kipróbáljam :-)

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...