2012. március 25., vasárnap

Fehér margaréta

Szuper gyöngyválogató és -újrahasznosító brigádom van, mindkét lánykám kifejezetten szeret gyöngyöt válogatni. Anna számtalan félig sikerült, elszakadt stb. gyöngyalkotásomat vagdosta szét, majd szortírozta a gyöngyöket, megkeresve a megfelelő helyet, persze az engedélyemmel :-)

Van egy jó nagy maréknyi vegyes nagyobb gyöngyöm, szeretik ide-oda öntögetni, árnyalat szerint szétválogatni, hogy utána megint összeöntsék, és kezdhessék elölről... Már többször találtam benne kincseket is, mint például a fehér szettem nagy középső gyöngyeit is.

Tegnap megint ezekkel játszottak, miközben egy sárga-narancs Atlantisz-karkötőt fűztem (vörösben már készült egy három éve). Észrevettem a kupacban, hogy az ezerszer látott sárga gyöngy pont akkora, mint amekkora a margaréta közepére kell. Az a sárga kása, amelyből éppen fűztem, szintén pont megfelelt méretben.

Úgyhogy amint elkészültem ezzel:


nekiláttam a fehér-sárga margarétának, amelyhez a szirmokat pár hete vettem meg, mondván, majd ihletet kapok, milyen legyen a közepe. És lőn.


Ez még jobban is tetszik, mint a kék változat.

Megint (még mindig) hosszú a gyöngyterveim listája, első helyen húsvéti gyöngyös tojások szerepelnek, (már megint az a fránya határidő), ugyanakkor megint kedvem van hímezni, talán pont az új RR-ünk miatt, úgyhogy csekélyke szabadidőmet igyekszem maximálisan kihasználni...

t

7 megjegyzés:

 1. Aha... szóval te is gyerekmunkában utazol... :-)

  VálaszTörlés
 2. Jaja :)
  Annyi a különbség, hogy csak akkor kapnak válogatnivalót, ha kifejezetten kérik :)

  VálaszTörlés
 3. Szépek, bár én a karkötőre tennék valami biztonsági láncfélét, mert a mágnes önmagában nem egészen jó..... sajna tapasztalat:-(

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm :-)
  Nekem még nem volt ilyen gondom hálistennek...

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép lett a fehér is, most már nekem is kell mennem valamikor a gyöngy boltba :-)

  VálaszTörlés
 6. Ez a margaréta milyen szép! Elcserélnéd nálam valamire?
  Szeretettel: Maminti, a kicsi zöld tündér

  VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...