2012. március 25., vasárnap

Fehér margaréta

Szuper gyöngyválogató és -újrahasznosító brigádom van, mindkét lánykám kifejezetten szeret gyöngyöt válogatni. Anna számtalan félig sikerült, elszakadt stb. gyöngyalkotásomat vagdosta szét, majd szortírozta a gyöngyöket, megkeresve a megfelelő helyet, persze az engedélyemmel :-)

Van egy jó nagy maréknyi vegyes nagyobb gyöngyöm, szeretik ide-oda öntögetni, árnyalat szerint szétválogatni, hogy utána megint összeöntsék, és kezdhessék elölről... Már többször találtam benne kincseket is, mint például a fehér szettem nagy középső gyöngyeit is.

Tegnap megint ezekkel játszottak, miközben egy sárga-narancs Atlantisz-karkötőt fűztem (vörösben már készült egy három éve). Észrevettem a kupacban, hogy az ezerszer látott sárga gyöngy pont akkora, mint amekkora a margaréta közepére kell. Az a sárga kása, amelyből éppen fűztem, szintén pont megfelelt méretben.

Úgyhogy amint elkészültem ezzel:


nekiláttam a fehér-sárga margarétának, amelyhez a szirmokat pár hete vettem meg, mondván, majd ihletet kapok, milyen legyen a közepe. És lőn.


Ez még jobban is tetszik, mint a kék változat.

Megint (még mindig) hosszú a gyöngyterveim listája, első helyen húsvéti gyöngyös tojások szerepelnek, (már megint az a fránya határidő), ugyanakkor megint kedvem van hímezni, talán pont az új RR-ünk miatt, úgyhogy csekélyke szabadidőmet igyekszem maximálisan kihasználni...

t

7 megjegyzés:

  1. Aha... szóval te is gyerekmunkában utazol... :-)

    VálaszTörlés
  2. Jaja :)
    Annyi a különbség, hogy csak akkor kapnak válogatnivalót, ha kifejezetten kérik :)

    VálaszTörlés
  3. Szépek, bár én a karkötőre tennék valami biztonsági láncfélét, mert a mágnes önmagában nem egészen jó..... sajna tapasztalat:-(

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm :-)
    Nekem még nem volt ilyen gondom hálistennek...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett a fehér is, most már nekem is kell mennem valamikor a gyöngy boltba :-)

    VálaszTörlés
  6. Ez a margaréta milyen szép! Elcserélnéd nálam valamire?
    Szeretettel: Maminti, a kicsi zöld tündér

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...