2012. március 28., szerda

4 éjjeli tájkép - London (KÉSZ!)

Ebben a pillanatban elkészültem Londonnal, így teljesen kész a négy éjjeli tájképből álló sorozatom.


Szegényke kicsit gyűrött, de azon frissiben akartam megmutatni, ahogy kész lett. 18-as aidára készült, egy szállal; nem volt egyszerű, de nagyon tetszik a végeredmény. Időközben meggondoltam magam, és mégis bekereteztetem majd, a hímzőfonaltartó mappáimra pedig csupa tündéres borító kerül majd, kettőt már ki is néztem.

Csigalassan készült, 2009. júniusban a Taj Mahal, 2011. augusztusban Párizs, szeptemberben a sivatag, most, fél évvel később pedig London. Az ok egyértelmű: ami magamnak készül, az mindig háttérbe szorul az egyéb készíteni valók miatt. Ráadásul volt egy hosszabb "hímzőválságos" korszakom, amikor csak gyöngyöt fűztem, semmit nem hímeztem.

Már csak három hímzésem van folyamatban, célul tűztem ki, hogy ebből kettőt az idén befejezzek. (A hímző nő nincs köztük :-))

2012. március 25., vasárnap

Fehér margaréta

Szuper gyöngyválogató és -újrahasznosító brigádom van, mindkét lánykám kifejezetten szeret gyöngyöt válogatni. Anna számtalan félig sikerült, elszakadt stb. gyöngyalkotásomat vagdosta szét, majd szortírozta a gyöngyöket, megkeresve a megfelelő helyet, persze az engedélyemmel :-)

Van egy jó nagy maréknyi vegyes nagyobb gyöngyöm, szeretik ide-oda öntögetni, árnyalat szerint szétválogatni, hogy utána megint összeöntsék, és kezdhessék elölről... Már többször találtam benne kincseket is, mint például a fehér szettem nagy középső gyöngyeit is.

Tegnap megint ezekkel játszottak, miközben egy sárga-narancs Atlantisz-karkötőt fűztem (vörösben már készült egy három éve). Észrevettem a kupacban, hogy az ezerszer látott sárga gyöngy pont akkora, mint amekkora a margaréta közepére kell. Az a sárga kása, amelyből éppen fűztem, szintén pont megfelelt méretben.

Úgyhogy amint elkészültem ezzel:


nekiláttam a fehér-sárga margarétának, amelyhez a szirmokat pár hete vettem meg, mondván, majd ihletet kapok, milyen legyen a közepe. És lőn.


Ez még jobban is tetszik, mint a kék változat.

Megint (még mindig) hosszú a gyöngyterveim listája, első helyen húsvéti gyöngyös tojások szerepelnek, (már megint az a fránya határidő), ugyanakkor megint kedvem van hímezni, talán pont az új RR-ünk miatt, úgyhogy csekélyke szabadidőmet igyekszem maximálisan kihasználni...

t

2012. március 23., péntek

Kövér madár

Moklin-Nórinak és Petinek kislánya született, Eszter, itt is gratulálok nekik :-))
Többen közös ajándékkal készültünk nekik: Heritage-féle kövér állatkákat hímeztünk, babatakaró, zsebes tároló és egy zsákocska lett belőle. Én egy kövér madárkát választottam:


Aki kíváncsi a teljes sorozatra, és hogy milyenek lettek az elkészült ajándékok, Sofie blogjában megnézheti.

2012. március 22., csütörtök

Virágos függöny

Az RR-ünkben Györgyi kendője került hozzám harmadikként. Az előző körben levendulás függönyt hímeztünk neki a konyhába, ez a kendő lesz a váltás függöny, JJ Seed Packet Alphabet mintákkal. Nem tervezte meg a minták elrendezését, csak néhány általános instrukciót adott, így neki is meglepetés lesz a végeredmény.

Az én részem:


 A kendő jelenlegi állapota:


Szerintem csodaszép lesz, tetszenek a vidám színei.

2012. március 20., kedd

Egy kis nosztalgia

Rendezgettem a régi hímzéseim képét a számítógépen, és a kezembe került ez az animált gif kép egy kökénytündérről, amelyet még 2007-ben készítettem egy karácsonyi ajándék fázisfotóiból.

2012. március 16., péntek

Veronika három éves lett

Kedves Veronika, Isten éltessen sokáig egészségben, boldogságban! :-)


Egy mai aranyköpés:
"Tudod mi a neve annak a hosszú madzagnak, ami mindent meggyógyít? Infúzió! Amikor kórházban voltam, én nem húztam ki!"
(Korábban beszélgettünk egy azóta hál'istennek meggyógyult, tízhónapos kisfiúról, aki egy hétig volt kórházban, és szegény anyukájának állandóan résen kellett lennie, mert ki akarta húzni a kezéből.)

2012. március 12., hétfő

Barna-narancs török horgolt szettesítve

Elkészült a másik török horgolt karkötőhöz is a medál és a fülbevaló, még mindig nagyon tetszik a színösszeállítás.

2012. március 10., szombat

Kék margaréta

Egy újabb szépséges virágmedál, ezúttal margaréta. További terveim vannak vele mindenféle színváltozatban...

2012. március 9., péntek

Kék török horgolt szettesítve

Két éve várta a karkötő, hogy medál és fülbevaló készüljön hozzá, míg végre a blogszülinapi ezüst-kék medál megihletett, és íme az eredmény:

A másik teklás török horgolt karkötő is hasonló medált és fülbevalót fog kapni.

2012. március 8., csütörtök

A megunhatatlan

Megint rendeltek egy lótuszvirág-szettet, az előző piros medálhoz képest picit változtattam rajta, hogy ez is egyedi legyen.

2012. március 7., szerda

Mini Permin feketére

Ahogy korábban írtam, elindítottuk a következő RR-ünket. Először Anitzsirk kendője került hozzám, aki mini Permin képeket választott. A jobb alsót és középsőt hímeztem rá, vasárnap tovább is adtam.


 

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...