2015. október 10., szombat

13. nap (július 17.) - Szafaripark

A Stukenbrock Szafaripark volt a pénteki úticélunk, lassan közeledik nyaralásunk vége...


A parkban az első szakasz maga a szafaripark, egy zsilipes kapu után mindenki a saját autójába zárkózva (fontos!!) halad végig először az oroszlánok, majd a tigrisek között.


Utána egy másik kapun áthaladva érjük el a növényevőket: zsiráfok, struccok, zebrák, tevék, lámák, gnúk, antilopok, elefántok csordáit. Itt már le lehetett húzni az ablakot is.


A bejáratnál kapott térképen ez a kapu nem látszott, ezért Panni az elején aggódva jegyezte meg:
"Ha közös területen élnek a ragadozók a többiekkel, akkor egyszer csak elfogynak a zebrák!"
:)

A szafaripark után leparkoltunk, és gyalogosan derítettük fel a park többi részét: a vidámparkos attrakciókat és a többi állatot.


Lehetett látni "fehér" oroszlánokat, bár a helyes színmegnevezés a "világossárga" lett volna. A fehér tigris viszont tényleg csodafehér volt.


Direkt pont a gepárdok kifutója felett volt egy kis kalandparkos rész, mondjuk nem az egyéb kalandparkokban megszokott dupla karabineres, hanem teljesen fix biztosítókötéllel.


A majmok közé be lehetett menni egy ráccsal teljesen körbezárt vonattal. A majmok fel is kapaszkodtak az oldalára, mert sokan banánnal etették őket.



A lányok nagyon élvezték a gyerekhullámvasutat és az egyéb játékokat, Panni legnagyobb bánatára sok helyen 8 év volt a felső korhatár.



Miután mindent megnéztünk vagy kipróbáltunk, amit csak lehetett, a lányok fürdőruhát vettek, és a gyermek élménymedencében hűsöltek és játszottak egy jót, mielőtt indulnunk kellett volna vissza.



Teljesen vállalható volt a látogatómennyiség, mint ahogyan az előző nap a Jaderparkban is, egy menetnél többet sehol sem kellett várni, sőt néhol azonnal be lehetett ülni. Ez főként annak köszönhető, hogy Németországban még nem ért véget az iskola/óvoda, és hétköznap volt. A parkoló méretét látva nem akarom megtudni, milyen, amikor telt ház van...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...