2009. szeptember 6., vasárnap

Falevelek

Anna jele az óvodában a falevél lett. Az első szülői értekezleten a szemfüles anyukák lecsaptak az olyan egyszerűen rajzolható jelekre, mint például az alma, esernyő, csengő, falevél... Akik nem voltak ott, azoknak maradt a bohóc, cserepes virág, vitorláshajó... Utána megmutatták, milyen oviszsákjuk lesz a gyerekeknek: tulajdonképpen egy szatyor két zsebbel. Gyorsan előkaptam a táskámból egy centit, ami mindig van nálam :-), és levettem a méreteit.

Mivel még mindig krónikus időhiányban szenvedek, csak két hímzett levélre vállalkoztam, amelyek az ovis- és a tornazsákra kerültek. Emlékeztem, hogy a Keresztszemes Magazin 41. számába hímeztem egy leveles párnát, kilenc különböző levéllel. (Drapp panamára készült, két szállal, kétfajta fehér fonallal, nagyon légies hatású lett így a hímzés.) Ezek közül választottam ki az egyik levélkét, és 14-es halványzöld Aidára hímeztem őket, kétfajta zölddel, a szárukat barnával.

Szép sötétzöld anyagot választottam hozzá, és két nap (éj) alatt elkészültek a zsákok, úgyhogy Anna hétfőn megkezdheti az óvodát.
Egy apróság, most varrtam először életemben zsebet. Persze ez nem atomrakéta-építés, mondhatni pofonegyszerű dolog, de eddig még nem került sor ilyenre, úgyhogy mindenképpen emlékezetes pillanat.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jók lettek, és milyen boldog a kis tulajdonosuk! :)))
    A bevásárló táskát, amit tőled kaptam, nap mint nap használom, nagyon bevált... és szép is! :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon jók lettek, és milyen zavarban van a fotózáson kis tulajdonosuk. Aranyos a lánykád:-)))

    VálaszTörlés
  3. Mindenkinek köszönöm :-)

    Phan, reméltem is, hogy használni fogod, azért csináltam :-))

    VálaszTörlés
  4. Hát, az első nap viszonylag jobban sikerült, valszeg az újdonság varázsa miatt. Ma már nagyon sírt, amikor az udvarról eljöttem, nem tudom, mi lesz holnap...

    VálaszTörlés
  5. Minden kezdet nehéz, hátha később jobban fogja szeretni...
    A levelek ellenben nagyon jók!!

    VálaszTörlés
  6. Szép kislányhoz szép tornazsák illik. :)

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...