2009. október 27., kedd

Wilbur Smith: Éhes, akár a tenger

Az ember nem gondolná, hogy egy vontatóhajókról szóló könyv letehetetlenül izgalmas lehet. Márpedig ez a helyzet, Wilbur Smith regénye ilyen.

"Hajótörés, hurrikán, jéghegyek, dióhéjként összeroppanó, gigászi tankhajók kergetik a regény hőseit a biztosnak látszó halálba. Mögöttük azonban még veszélyesebb elemek kavarognak: emberi kapzsiság és hatalomvágy, féltékenység és bosszú. Ha Nick Berg és vakmerő, gyönyörű társa, Samantha nem száll szembe a gonoszsággal, bármi megtörténhet, Nick elvesztheti gyermekét, szerelmét, hajóbirodalmát. A világ elvesztheti élő és éltető tengereit.
A regény olyan magával ragadó és lenyűgöző, mint egy vihar az óceánon."
(Az én könyvem fülszövegén a dióhéj és a tankhajó szavakat ly-nal írták; a hideg kirázott, amikor megláttam.)

A történelmi kalandregényeket író szerzőnek több könyvét is olvastam (dőlt betűsek), újraolvasva is élvezetesek. Írt családregényeket és különálló történeteket is, ez utóbbiak közé tartozik ez a könyv is.

Egyiptomi történetek
A folyó istene
A hetedik tekercs
A mágus
A küldetés

Courtney család
Amikor az oroszlán zabál
Mennydörgés
A bosszú
Ragadozó madarak
Monszun
Kék horizont

Afrikai Courtney család

A lángoló part
A kard hatalma
Harag
Most kell meghalnod
Arany róka
A nap diadala
A vadász végzete

Ballantyne történetek

A sólyom röpte
Igazi férfi
Az angyalok zokognak
A leopárd sötétben vadászik

Egyéb történetek
Éhes akár a tenger
Vad igazság
Elsötétült nap
Kiálts rá az ördögre
Aranybánya
Gyémántvadászok
A napmadár
Égi sas
A tigris szeme
Jön a farkas
Elefántsirató

A szerzőről és a könyvekről további információkat a könyvek kiadójának honlapján lehet olvasni.

2009. október 20., kedd

Éjkék Atlantisz

Ez a karkötő névnapi ajándék gyanánt készült egy olyan ruhához, amely feketének látszik, de igazából sötétkék. A gyöngy feketének látszik, de igazából sötétkék. Minta: Varvara

2009. október 18., vasárnap

Mézes borostyán

Ismét egy török horgolt, nem tudok vele betelni.


És még lesznek továbbiak is :-)))

2009. október 16., péntek

Kék-arany-vörös török szett

Elkészült a karkötő a fülbevalóhoz és a nyaklánchoz. A nyaklánchoz képest ez 4 mm szalmával készült, a sötétkék ugyanolyan, a piros világosabb és csavart, a 11/0 kása világosabb aranyszínű.Ilyen a teljes szett:

Évközi helyzetjelentés

Már csak két és fél hónap, és itt az év vége, úgyhogy készítek egy gyors számadást, eddig mi valósult meg a 2009-es terveimből, és melyek még nem.

1. PIF ajándékok
Elkészültek, célba értek, örültek nekik.

2. Lassú RR2 magasságmérő
A hímzés kész van, fagolyók és pálcák vannak, már csak készre kellene varrni, és lyukat fúrni a falba, de ez utóbbi miatt az utóbbi előtti is halogatódik...

3. Lassú RR3
A saját sütim kész, a többi meg készülget apránként :-)

4. Tündéres biscornu tűpárna
Hmm, majdnem meg is feledkeztem róla, de most, hogy felidéztem, bizseregnek az ujjaim... egyelőre ellenállok. (Egyelőre = időhatározó; egyenlőre = matematikai kifejezés)

5. Zöldséges tűpárna
Elkészült, szépséges, nagyon szeretem. Tűt persze a közelébe sem engedek, amióta összevarrtam :-)

6. Rhodes Butterfly Biscornu
Őt sem döfködöm, nagyon kis csini lett. A hozzá vásárolt gyöngyök még felhasználásra várnak...

7. Make a Wish
Idén biztos nem fejezem be, de nincs kizárva, hogy esetleg elkezdem.

8. 4 éjjeli tájkép
Elkészült közülük a Taj Mahal, a következő Párizs lesz, még nem tudom, hogy mikor.

9. Blackwork Fruits
A körtét fogom kihímezni, de már csak jövőre, most nem igazán van hozzá kedvem, sem a varrogatáshoz...


A terveken felül viszont elkészült 20 betűs kulcstartó, ebből 10-et én hímeztem. Két magazinos hímzés, pedig azt hittem, nem csábulok el :-) A Mona Lisás könyvjelző. Györgyi RR-je.
Ami soron kívül biztos elkészül még: egy tündéres kép ajándékba; Sofie és mások RR-je.

És sokat-sokat fűztem gyöngyöt, ismét feléledt a régi tűz, ezer tervem van, szeretettel rendezgetem a gyöngyeimet. (Pszt, megsúgom, hogy megvan minden gyöngy egy újrafűzendő csillárhoz, és köszönöm, még normális vagyok, a kihívások éltetnek :-)))) Úgyhogy emiatt késedelmet szenvednek a hímzések, némi lelkiismeret-furdalással gondolok néha a sasra és a hímző nőre...

2009. október 15., csütörtök

Játék Marcsival

Marcsi játékot hirdetett, egy gyönyörű doboz a nyeremény. Rabul ejtette a szívemet, remélem, nekem kedvez a szerencse :-)Mi is volt a kedvenc keresztszemes munkám idén? Lássuk csak.


Ha szigorúan véve nézem, a csak keresztöltéseket tartalmazó munkáim közül a Mona Lisás könyvjelző tetszik a legjobban. Igazi szerelemhímzés volt, saját magamnak készült.


Ha bővítjük a kört többféle hímzéssel, akkor a szívem csücske a vitamindús, zöldséges tűpárna, kihívás volt a sok különböző öltés, nagyon kis édes a végeredmény.


Gyöngy kategóriában az elegánsan csillogó Carmelita-szett a kedvencem, mert először fűztem bilobás mintát, először dolgoztam foglalatos swarikkal, és sok saját ötlet is van benne.


Mindenek felett pedig a legeslegkedvesebb "munkám", bár nem rekvirálhatom egyedül magamnak a dicsőséget, kisebbik leánykánk, Veronika, aki pont ma hét hónapos :-)))

2009. október 13., kedd

Assisi virágok

Györgyi levendulás függönyénél említettem, hogy jó ötlet a virágokat színben passzoló, melírozott fonallal helyettesíteni. Erre mutatok még egy nagyon jó példát.

Az Assisi-hímzés jellegzetessége, hogy a fő motívum üresen marad, és a hátteret hímezzük ki. Részletesebben itt olvashattok róla.
A baloldali képen látható virágok közül én a kéket hímeztem ki, elég lassan haladtam vele. Valamivel később egy xszemes talin aztán megláttam ugyanezeket a virágokat multikolorral hímezve. Ancsa, jól emlékszem, hogy te alkottad őket? Így még jobban is tetszik, mint az eredeti.

2009. október 9., péntek

Kalocsai baba

Egy gyermekkori babámnak eltört a karja. Nem is kell mondanom, hogy nagyon elszomorodtam, Annával együtt, mert nagyon szerette öltöztetni és játszani vele. A baba csodaszép kalocsai ruháját még az a nagymamám varrta-hímezte-horgolta, aki már több mint 20 éve nincs velünk.

Eszembe jutott, hogy az Astoriától nem messze működik egy babaklinika, ahol játék babákat és mackókat javítanak. Elvittük oda, és meggyógyították :-) Kapott új kezet, kicserélték a haját is, így már fésülgetni is lehet. Vettünk neki egy új bugyit is, mert a régi elveszett az idők folyamán. Így most már ismét mosolygósan üldögél a polcon, és várja, hogy Anna hazajöjjön az óvodából.


Itt lehet olvasni egy nagyon érdekes beszélgetést Barta Judit babajavító mesterrel.

Szülinapi játék Diánál

Diának szülinapja van, Isten éltesse őt sokáig! :-)

Ebből az alkalomból játékot hirdetett, részletek nála.

2009. október 8., csütörtök

Hímzett medál

Az októberi Keresztszemes Magazinban jelent meg a hímzett medálom.
Plasztikra készült, a két oldalát kétféle színnel hímeztem, Madeira Decora fonallal.Ezúttal a szélén körben tűzőöltésekkel varrtam össze a két oldalt. Korábban ugyanis egy plasztikra készült kulcstartó két oldala varrásszerűen lett összeöltögetve, és oldalt a cérna rusnyán elkopott.

2009. október 6., kedd

Játék és muzsika

Hoztam nektek egy pillekönnyű feladványt annak örömére, hogy sikerült a tévéből felvenni ezt az operarészletet. A kérdés: melyik ez az opera, hogy hívják a szereplőt, és ki énekli?

2009. október 2., péntek

Szeptemberi jelentés

Szeptemberben viszonylag sokat hímeztem:
- elkészült a Mona Lisás könyvjelző,
- elkészült Györgyi RR-je,
- és készülget egy titkos, magazinos projekt.

A felsorolt gyöngyös terveimből nem valósult meg semmi, viszont egy másik tervem igen, horgoltam török spirált, egy nyakéket és két karkötőt. És az is, hogy a gyöngyös szekrényemben rendezgettem, leltároztam, így még nagyobb kedvem van fűzögetni. (Nem ismertek egy jó helyet, ahol kilóra lehet szabadidőt kapni???)

Októberben Sofie RR-jét szeretném majd megcsinálni. Egyéb terveim nincsenek, hagyom, hogy a pillanatnyi ihlet sodorjon magával :-)

2009. október 1., csütörtök

Kék-arany-vörös török

A fülbevalót 18 éve alkottam, azóta várta, hogy nyaklánc készüljön hozzá. Az idők folyamán készült több próbadarab is, de egyik sem volt az igazi. Most viszont már készülés közben beleszerettem :-)


A sötétkék 6 mm szalmagyöngyöm el is fogyott, úgyhogy a szetthez a karkötő kisebb gyöngyökből fog készülni.

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...