2010. június 27., vasárnap

Kukoricakrémleves

Ez a recept egy barátnőmtől származik, a családban mindenkinek nagy kedvence.

Hozzávalók:
1 kg mirelit morzsolt kukorica
5 dl tej
3 dkg margarin
1 evőkanál liszt
1 tyúkhúsleveskocka
1 teáskanál cukor
késhegynyi fehér bors

reszelt sajt
esetleg levesgyöngy

A még fagyos kukoricát 8 dl enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük a levét, félretesszük.
A kukorica 1/3-ad részét összeturmixoljuk a tejjel, amíg sűrű pép lesz.
Leveses fazékban felforrósítjuk a margarint, rászórjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzákeverünk a kukorica főzőlevéből fél litert (a többivel lehet esetleg hígítani később), és addig forraljuk, amíg ez is sűrű, sima pép lesz.
Ráöntjük a kukoricás tejet, beletesszük a húsleveskockát, cukorral, sóval, borssal fűszerezzük. Folytonosan kevergetve felforraljuk.
Leveses tányérban teszünk hozzá a megmaradt kukoricából, esetleg levesgyöngyöt is, és reszelt sajtot szórunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...