2015. október 7., szerda

8. nap (július 12.) - Strasbourg 1.

Az apartmanunk Saint-Genis-Pouilly-ban igazán szép és kényelmes volt, sajnáltuk elhagyni két éjszaka után, de már várt ránk Strasbourg és kedves francia barátnőm. Gond nélkül megérkeztünk a városba, a házat is könnyen megtaláltuk, a kertben pedig már minden készen állt a grillezéshez.


A finom ebéd után a lányok szalonnasütést játszottak a kertben. Száraz leveleket szúrtak vastagabb botokra, kis tűzrakást is építettek, szörnyen élvezték.


Örömmel állapítottam meg, hogy annak idején jó nyelvi alapokat szereztem, mert a hosszas kihagyás után is szépen előjött a francia tudásom, és folyékonyan elcsevegtünk a legkülönbözőbb témákról.

A barátnőm nagyon szépen hárfázik, tartott egy kis bemutatót, és mindannyian kipróbáltuk. Lehet, hogy ezzel csak én vagyok így, de nekem teljesen új információ volt, hogy a hárfának is vannak pedáljai.



Vacsoránál megtudtuk, hogy Elzász jellemző madara a gólya, és megkóstoltunk egy elzászi specialitást, a Tarte flambée-t (hagymás lepény, langalló), hű de finom volt! :)



2 megjegyzés:

  1. Francia....Olyan szép nyelv! Milyen ügyes vagy,hogy beszélsz franciául! Rájöttem,hogy amilyen nyelvet tanult az ember a gimiben,az megmarad.
    örülök,hogy ilyen szép nyaralásotok van!!!!!

    VálaszTörlés

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...