2019. július 2., kedd

2. nap (június 24.) - LEGOLand 1.

Reggel villámbevásárlással indítottuk a napot a helyi Lidlben. Részben pontosan ugyanaz a választék, mint nálunk, az árakat direkt nem számoltam át, hogy ne bosszantson az eltérés, bármelyik irányban is történik... Gyors reggeli és egyéb előkészületek után nyitásra, tíz órára értünk oda.

A LEGOLand nem más, mint egy LEGO témájú óriási vidámpark, rengeteg, LEGÓból épített dekorációs elemmel, középen óriási, különböző témájú LEGO-makettvárossal.


Abban az esetben, ha kétszer látogat el az ember LEGOLandba egy éven belül, már megéri éves bérletet venni. Mi háromszor terveztük három nap alatt (és még előttünk áll egy év :)), ráadásul három bérlet vásárlásánál már családi kedvezmény is van, úgyhogy mi is ilyet vettük. Otthon regisztráltunk, feltöltöttünk arcképeinket, és a procedúra végén kapott e-ticketeken lévő vonalkóddal léptünk be a parkba. Első utunk az éves kártya kiváltóhelyéhez vezetett. Itt gyorsan végeztünk, mert nem kellett megvárni, hogy webkamerával körbefotózgassanak minket, nem úgy, mint a sorban előttünk álló családot.

A bejáratnál kihelyezett, elvihető nagy térképek alapján könnyű volt tájékozódni. Az attrakciókon kívül a boltokat, mosdókat és éttermeket is jelölték, illetve ha egy játék extra eurókba került. (Mi az összes, pluszban fizetős játékot, célbadobást, aranymosást, stb. kihagytuk.)

Apropó, minden mellékhelyiség nagyon tiszta volt, felszerelték őket pelenkázóval és alacsonyabbra épített gyerekmosdóval is. A legtöbbet LEGOépítményekkel dobták fel, egyik kedvencünk volt ez, ahol a telefon tényleg csörgött, és tényleg lehetett tekerni a tárcsázó részét :)



Minden egyes attrakciónál szerepelt kor- vagy magassághatár, hogy milyen paraméterekkel rendelkező gyerekek ülhetnek fel rá. Kettő mérce határozza meg, hogy a kisebbek legalább kísérővel felülhetnek-e, vagy még úgy sem, a nagyobbak akár egyedül is. Ezeket fára csavarozott LEGOkockákkal jelölték, és be is tartatták. (Ezekről még a programok tervezése előtt is lehet tájékozódni ezen a linken.)


A bejáratnál aranyos jelenetet építettek meg, padon ült egy család, mellette kutyus és hűtőláda:


Először a bejárattal szinte szemben lévő Hafen Rundfahrt próbáltuk ki, ahol kétszemélyes csónakot lehetett irányítani kacskaringós úton, szép lassan. Vállalható idejű sorban állással 22 perc múlva már újabb program felé igyekeztünk. Kisebb gyerekek is élvezik, de ha rövid időre jön az ember, nagyobb gyerekekkel, kihagyható.






Utána a lányokat elnyelte egy cápa...


Vannak tematizált LEGO üzletek is, Vercsi legnagyobb bánatára azonban a LEGO Friends bolt végig zárva volt (talán az előszezon és hétköznap miatt) :(
Viszont mellette nagyon jól kinéző, kifejezetten fotózkodós pontot építettek.


A LEGO Fabrik épület bejáratához vezető rámpa mellett interaktív táblákkal lehetett játszva megismerni mindenféle érdekes dolgot a LEGO történetéről, gyártásáról.




A második emelet magasságában lévő bejáratnál emlékLEGOkockát osztottak:


Egy kis moziteremben rövidfilmet vetítettek magáról a gyártásról, hogyan lesz a műanyag granulátumból egy doboz LEGO, utána ezt a gyakorlatban is megmutatták kisebb méretű gépeken. A gyerekeket játékos feladatok is várták. (Mindenképpen érdemes felkeresni.)





A LEGO-figurák fejlődése:


LEGO bolton át vezetett az út kifelé, ahol kilóra lehetett venni alkatrészeket, tetszőlegesen összeállított minifigurákat...


vagy például LEGOLand készletet (99,99 €).


Fontos tudni, hogy a park zárásához képest az attrakciók és a boltok egy órával korábban zárnak, kivéve a bejáratnál lévő, legnagyobb City Shop.

A LEGO Fabrik mellett van a LEGOLAND Express állomása, amelyen öt perc alatt körbevonatozva kaptunk egy gyors betekintést a park attrakcióiból. (Szerintem ezt is érdemes beilleszteni a programba.)






A vonatból nézelődve keltette fel érdeklődésünket a következő attrakció, épp ott volt az állomás mögött. Az odavezető út mellett, és még sok más helyen állatkák figyeltek minket:






Egy kisebb gyerekeknek való játék, a Ritterturnier mellett csak elhaladtunk (a 150 cm feletti gyerekek fel sem ülhetnek rá), kedvesen ringó lovacskán ülve lehet egy kört menni. Vercsi még éppen belefért volna, de túl "dedósnak" érezte. A dekoráció viszont nagyon tetszett:




Nos, amilyen kicsinek és amilyen ártatlannak tűnik a Raupenritt (Hernyófutam), annyira gyorsan ment körbe-körbe, fel és le, majd ugyanezt hátrafelé... Nekem az egész vidámparkban ez tetszett a legkevésbé, és ahogy körbenéztem, néhány más felnőtt is kissé bizonytalan léptekkel hagyta el a pályát. A gyerekek körében viszont osztatlan sikert aratott. Rajtam kívül mindenki felült rá másnap, a leánykák harmadnap is.



A következő attrakció a Drachenjagd (Sárkányvadászat) volt. Erre is minden nap felültünk. Kisebb gyerekek is bátran kipróbálhatják, izgalmas hullámvasútélményt ad.

Sárkány a bejárat felett:


Egy zöld sárkány megpróbált kijutni:


De terebélyes méretű hátsó fertálya beszorult:



Ezután Anna katapulttal "kilőtte" Vercsit:




A Zum Ritterschmausnál (Lovagi Lakoma) sültkrumplit és bajor sültkolbászt ebédeltünk, felhasználva az éves bérlet mellé kapott 20% kupont. Ezek a cuki malacok jelezték, hogy itt kajálda található :)

Ebéd után könnyű testmozgás gyanánt a Tret-o-Mobil pedálos pályán gurultunk egy kört a lombkoronák között, kisebb hullámok tették még szórakoztatóbbá az utat. A két elől ülő teker, a hátul utazók lazsálnak :) Jó élmény volt a magasból is körbenézni a parkban.


 


Következő programként végigjártuk a LEGO City Polizeistation Labyrinth tükörlabirintust.



Mellette egy nagy téren számos, óriási LEGO szoborral találkoztunk.







Megnéztük a kisebb gyerekeknek épült DUPLO Spielparkot és Wasserspaß vízi játszóteret, ahol a legkisebbek DUPLO Expressen is utazhatnak.




Ezután az Aussichtsturm panorámakabinos kilátótoronyba mentünk fel, amely ráadásul körbeforog, így 43 m magasból, madártávlatból is megnéztük az egész LEGOLandot. Kihagyhatatlan program. 





Messziről kinéztük magunknak a Fáraók Földjén lévő attrakciókat, úgyhogy abba az irányba indultunk el. 


Útközben láttuk, hogy rövid sor áll a Safari Tournál, úgyhogy gyorsan mentünk rajta egy kört. Már a bejáratnál is láttunk néhány állatot.



Nekünk felnőtteknek kissé szűkös volt a hely a szafariautókban, de nagyon jól megépített szavannai állatok között vezetett az utunk, érdemes megnézni.













Amikor végre megérkeztünk Egyiptomba, nagyon tetszett, hogy szinte minden hieroglifás díszítésbe belecsempészték valamilyen LEGOelem rajzát.












Először a Wüsten X-kursion (Sivatagi kirándulás) hőlégballonjával emelkedtünk fel a levegőbe. Miközben az egész képződmény forgott körbe, saját magunk tudtuk szabályozni, mennyire emelkedjünk fel, illetve mennyire forogjunk a saját tengelyünk körül. Jópofa élmény, egyszer érdemes kipróbálni.




Biztonságos landolás után gyors fotózkodás következett.


Ezután kipróbáltuk a Pyramiden Rallyt, mely az idei év egyik új attrakciója volt.


1-4 fős csapatok versenyeznek egymással. Hajtányos tűzoltóautóval át kell száguldani a pályán, majd vizet kell pumpálni, és egy lyukba irányítani a vízsugarat addig, amíg elalszik a "tűz". Ezután vissza kell pattanni a kocsiba, és irány a cél.




Ez önmagában is fárasztó, nemhogy kánikulában, úgyhogy utána nagyon jól esett a hűvös Tempel X-pedition lézeres pontgyűjtős autós attrakcióban menni pár kört. A menet sikeressége a szerencsén is múlt, mert néhány lézerfegyver jobban működött, és sokkal több pontot lehetett szerezni. Akárhányszor kipróbálnám újra és újra, következő napokon is mindig visszajöttünk ide.
Bent nem tudtunk fotózni, viszont az épület előtti szobrok nagyon tetszettek.


17 órától a LEGO Studióban megnéztünk egy 12 perces LEGO Ninjago filmet 4D-ben, angol nyelven, nagyon tetszett. Az előszezon miatt az attrakciók is bezártak ötkor, úgyhogy mozi után körbesétáltunk a Ninjago World külső helyszínein, majd hazaindultunk.

Otthon tervet készítettünk, hogy a következő napon mely kimaradt programokat kell mindenképpen megnézni, vagy a legjobb helyekre visszamenni repetázni, vagy csak elmaradt fotózást pótolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...