2019. július 16., kedd

4. nap (június 26.) - LEGOLand 3.

Szerda reggel a barátainkkal együtt mentünk a LEGOLandba nyitásra. A nap nagy részében együtt voltunk, megmutattuk a tapasztalataink alapján kihagyhatatlan attrakciókat, mindegyikre mi is felültünk még egyszer (sokszor). Ezen a napon pizzát és paradicsomos tésztát ebédeltünk, újabb akciós kupont felhasználva.




A labirintus mellett a LEGO City Polizeistation Bauspaßban mindenféle LEGÓépítős játékot lehetett kipróbálni.







A Kids Power Tower toronyban összetett csigarendszer segítségével kézi erővel tudtunk felhúzni magunkat a torony tetejére.





Felnőtt-gyerek eloszlásban megint harcoltunk egy kört ninjaként:



A Galerie der Fußballstarsnál néhány híresebb focista mellszobrát építették meg.



Egyiptomba és a szafariparkba is ellátogattunk:





Ahogy előző nap terveztük, kipróbáltuk a Käpt'n Nicks Pratenschlacht kalózhajós játékot, ahol tekerős vízágyúval lehet lőni a partot, a parton állókat, a másik kalózhajóban ülőket, és mindezt a többiek viszonozzák, úgyhogy garantált volt az átázott ruha és frizura.
Haj, de jólesett :))




Miután elváltak útjaink, Vercsivel ketten felültünk a Flying NINJAGÓra. Az üléseket szárnyak segítségével külön-külön lehet irányítani, alapállapotban kellemes repkedésben lesz részünk, de vadul ide-oda is lehet forogni. Persze mi az előbbit választottuk.






A City Shop kirakatában találtunk egy aranyos nyuszit:


A LEGO City Box boltban nagy LEGOvárost építettek a boltban kapható készletekből.





Utána kipróbáltuk a Wellenretter (Hullámlovas) játékot, ahol jó gyorsan megyünk körbe egy kis hajóval, amelyben állva szabályozzuk egy kormánnyal, hogy mekkora íven hasítsunk a víz tetején. A partról a látogatók vízsugárral locsolnak, illetve gombnyomással vizet fröccsentenek a hajóban ülőkre, meg saját magukra. Ez utóbbival a játék után saját magunkat is direkt jól eláztattuk, hogy kibírhatóbb legyen a kánikula, miközben a Miniland még felfedezetlen területeit járjuk be.







Néhány építmény, ami még tetszett:




Minilandban az tetszett még nagyon, hogy rengeteg igazi növényt is ültettek az építmények közé.
A mini fákat májustól szeptemberig kéthetente metszik. A mozgó járművek az utak alatt található indukciós hurkok segítségével tudják kikerülni az akadályokat.


Németország legnagyobb tengeri kikötője Hamburg. A vízen úszó dokk Minilandban 9 méter hosszú, 367 400 kockából épült, és 417,5 kg. Az SS Rickmer Rickmers hajót 74 000 kockából 640 óra alatt építették. Láthatjuk még a Hamburg DOMot, amely Észak-Németország legnagyobb vidámparkja. Az itt látható kalózhajó pneumatikusan működik, és teljesen körbefordul. A DOM óriáskereket napelem forgatja, és felhős időben is működik.









Hollandiában 24 V-os motorok működtetik a kis szélmalmokat. Nem hiányozhatnak a hajózható csatornák és a LEGOtulipánok sem, ez utóbbiakból 6285 db-ot ültettek a LEGOkertészek.






A müncheni Allianz Arénához felhasználták az eredeti stadion terveit is. A több mint egymillió kockából álló makettet 4209 órán át építették, és 30 000 LEGOfigura található benne.









Berlinben megépítették az Alexander-teret, a Brandenburg-kaput (128 kg és 128 700 kocka), a Párizs-teret, mellettük az Unter den Linden (Hársfák alatt) sugárutat, az evangélikus katedrálist, a Vörös városházat, a Múzeumszigetet, az állatkertet és a Reichstagot (ez utóbbi 1 858 óra alatt készült, több mint egymillió kockából, több mint egy tonna súlyú, és 12 m2-en terül el).














Frankfurtban található a The Trade Fair Tower. A valóságban 257 m magas, ami a szokásos 1:20 méretaránnyal 12,8 m lenne. Így jobban lekicsinyítették, hogy csak négy méter magas legyen, de így is 925 000 kocka kellett hozzá.
Láthatjuk még a városházát, azaz a Römert, a Sachsenhausen kerületet és a Cochem-várat.







A svájci Luzernban mi is jártunk Attilával.
Az itt található Kapellbrücke Európa legrégibb és második leghosszabb fedett fahídja.
A Pfalzgrafenstein vár a Rajna közepére épült 1327-ben.
A Schilthorn hegy szikláit nem LEGÓból, hanem spriccelt betonból állították elő, tetején a Piz Gloria étteremmel, amelyet az 1969-es James Bond film, az Őfelsége titkosszolgálatában tett híressé.







A STAR WARS univerzum jeleneteivel zártuk a Miniland és egyben a harmadik nap élményeit.
140 négyzetméteren járhatjuk körbe a több mint másfélmillió kocka felhasználásával készült építményeket, amelyek életnagyságú szobrokat tartalmaznak, valamint jeleneteket az első hét filmből.











Az öt méter hosszú Finalizer csillagromboló a leghosszabb ilyen jellegű építmény a Minilandban, 350 ezer kockából áll.



I. Baljós árnyak




II. A klónok támadása



III. A Sith-ek bosszúja



IV. Egy új remény










V. A Birodalom visszavág







VI. A Jedi visszatér







VII. Az ébredő Erő














Este a szálláson elbúcsúztunk barátainktól, mert másnap korán indultunk tovább újabb kalandok felé.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...