2019. július 5., péntek

3. nap (június 25.) - LEGOLand 2.

Megint nyitásra mentünk, és először a Das Große LEGO Rennen autós hullámvasútra ültünk fel. Négyszemélyes kocsikban először egy 18 méteres lejtővel indult a menet, utána némi kanyargás következett. Ugyanilyen kocsit állítottak fel a bejárat mellett, hogy fényképezkedni lehessen benne.




A LEGO NINJAGO WORLD külső helyszíneit az előző nap végén jártuk be.



A bejárat után először Wu mester fogadott minket.


Az előtte lévő területen mindenki fejleszthette ninjaképességeit:
- Cole mászófalával:


- Kai pörgettyűivel:


- Jay reflexmasinájával:

- Nya és Zane házépítő kihívásával:



Lloyd szobrát is megépítették, játékos feladat nem tartozott hozzá:


Az épületen belül volt Nya másik szobra:


Szintén ezen a téren a kisebbeknek volt egy homokozó, homok helyett DUPLÓval megtöltve. A Ninja Kitchenben ázsiai ételeket lehetett enni, és persze nem maradhatott el a LEGO NINJAGO bolt sem.

Az attrakció épületét a tetőn és a bejárat előtt is sárkányok őrizték.



A LEGO NINJAGO The Ride attrakciónál pár perc sorbanállás után 4D-s virtuális harcban vettünk részt. Négyen ültünk egymás mellett egy kocsiban, és különböző ellenfeleket győztünk le a kezünkkel irányított lövedékekkel. (Túlzás, hogy "irányított", az össze-vissza kapálózó kezekkel több pontot lehetett szerezni...)


Ezután a LEGO ATLANTIS by SEA LIFE épületében megnéztünk egy tengeralattjárós rövidfilmet, amely elvitt minket Atlantiszba.


Ezután kinyílt egy ajtó, és ott találtunk magunkat atlantiszi díszletek között egy trópusi akváriumos állatkertben, cápákkal, rájákkal, medúzákkal és más tengeri élőlényekkel, és persze sok LEGO szoborral.

Medúzát még sosem láttam, nagyon tetszett, ahogy mozogtak, harmonikusan, kecsesen, békésen... És eléggé összevissza ahhoz, hogy összegabalyodjanak több állatnak is a csalánozószálai. Utána ahogy az egyik japán tengeri csalán mozgott, vitte maga után a többit. Rendszerető, hímezgetős lelkem viszketett, hogy úúúgy kibogoznám :)) Gondolom, ezek egy idő után maguktól szétcsúsznak valahogy... 















Következő lépésben felderítettük a Kalózok Földjét. Megállapítottuk, hogy itt csuromvizes lesz az ember, úgyhogy a következő nap terveztük kipróbálni a programot, amikorra még nagyobb kánikulát mondtak.

Persze ekkor is jó meleg volt, úgyhogy egy másik vizes élménnyel folytattuk kalandozásunkat. A Dschungel X-pedition során szintén rengeteg LEGOépítmény kísérte nyolcszemélyes csónakunk útját, és jó kis meglepetés volt, hogy a barlangban hátrafelé csúsztunk le egy kisebb lejtőn, és huppantunk nagyot a vízbe. Utána menetirányba állították a csónakot, és jött az igazi nagy vízbe érkezés. Kellemesen eláztunk, persze pikk-pakk megszáradtunk.










Ebéd után a Lego City 4D Officer in Pursuit rövidfilmet néztük meg 4D-ben, jött víz, szél, meleg, hab, még szórakoztatóbb volt, mint a NINJAGO film. Ugyan ezt csak német nyelven vetítették, de csak néhány szó hangzott el, mint például hotdog vagy Korn (kukorica), amelynek a jelentése simán kiderült a filmből :)

Utána mentünk még egy kört a Safari Touron, hogy alaposabban szemügyre tudjuk venni a LEGÓból készült figurákat. Senki nem állt sorban, azonnal sorra kerültünk.

Mivel az előző napi egyiptomi lézerharc mindenkinek nagyon tetszett, négyszer repetáztunk várakozás nélkül.

Egy kis drachenjagdozás, majd a többiek részéről raupenrittezés után kipróbáltuk a Feuerdrachen hullámvasutat is. Nagyon tetszett, hogy az elején a vonat a várban kanyargott szépen lassan, és LEGÓból készült, humoros, mozgó jeleneteket lehetett látni egy képzeletbeli várból a konyhában, kamrában, lovagi ebédlőben, kincstárban, varázsló szobájában, kínzókamrában. Utána a kinti hullamvasút rész következett. Mindenkinek nagyon tetszett, úgyhogy négy menetet is mentünk, megint sorban állás nélkül (ekkor már fél öt volt), és minden alkalommal felfedeztünk valami újat a LEGOépítményekben.









A LEGO Studio mögött az akciós LEGÓS termékeket áruló sátorban a LEGO Kaland 2. mozifilm megépített jeleneteit lehetett megnézni egy nagy vitrinben.





Az attrakciók ugyebár ötkor bezártak, úgyhogy a park zárásáig a Miniland felfedezésével múlattuk az időt. Tizenkét témában találhatóak építmények, általában 1:20 méretarányban:
- Neuschwanstein
- sváb falusi táj
- augsburgi városháza
- High Five (felhőkarcolók)
- Velence
- Hamburg kikötője
- Hollandia
- müncheni Allianz Aréna
- Berlin
- Frankfurt
- Svájc
- STAR WARS

Töredékét tudtuk csak bejárni egy óra alatt, nagyon tetszett a sok ötlet, részletgazdag kidolgozottság, humoros jelenet. Sok helyen gombnyomásra valami elkezdett mozogni.

Mi mással kezdtük volna, mint Neuschwansteinnel ♥, ahol felfedezhetünk egy trónteremben táncoló párt. Látható még egy kovácsműhely, II. Lajos bajor király káprázatos aranyhintója és a Mária-híd.
A valódi kastélyt több mint 400 000 téglából és 5 000 tonna márványból építették. A modell több mint 300 000 kockából épült fel, mintegy 300 kg súlyú, és hat ember hat hónapi munkájának köszönhetően 2003. áprilisára készült el. Ez volt egyébként az első építmény Minilandban.










A sváb faluban láthattunk többek között tejgazdaságot, lakóházakat, tűzoltóságot és a ziemetshauseni Maria Vesperbild zarándoktemplomot.











Az augsburgi városháza is abszolút élethű volt:



A világ öt legmagasabb felhőkarcolóját építették meg a High Five attrakción belül, legalábbis az építés idején még ez volt a sorrend. 13-an dolgoztak rajta hat hónapon keresztül, 1:150 méretarányban, több mint 400,000 kockából. Sorrendben:
- Burj Khalifa (Dubai) (A valóságban 828 m magas, LEGÓból is több mint 5 méter magas.)
- Ping An Finance Center (Kína)
- Shanghai Tower (Kína)
- Makkah Royal Clock Tower Hotel (Szaúd-Arábia)
- One World Trade Center (USA)



Ráadásként megépítették az Eiffel tornyot és a LEGOLand Kilátótornyot, ez utóbbi az 1:150 méretarányban mindössze 35 cm.



Velencéből természetesen nem hiányozhat a Szent Márk tér a toronnyal, a bazilika, a Dózse-palota, a Sóhajok Hídja, egy karneváli jelenet, a Canale Grande és a Rialto-híd, és sok-sok gondola. Megépítésükhöz 1200 fajta LEGOelemet használtak fel 19 színben.









Mivel az összes többi csodát is fel akartunk fedezni, elhatároztuk, hogy a következő nap több időt szánunk rá.

Az apartmanunkhoz érve az az óriási meglepetés fogadott, hogy tőlünk teljesen függetlenül ugyanitt foglaltak szállást azok a barátaink, ahol az egyik gyerek Anna, a másik Vercsi osztálytársa. Azt tudtuk előre, hogy szerdán ők is a LEGOLandben lesznek, mint mi, ez a tanév végén derült ki teljesen véletlenül. Ez a közös szállás viszont hab volt a meglepetések tortáján.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...